Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Να τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 3 αυγά κάθε μέρα για 1 μήνα!

Δώστε βάση!

19 Οκτωβρίου 2022 08:43
Να τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 3 αυγά κάθε μέρα για 1 μήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσετε τελικά ότι είτε δεν λειτουργούν είτε σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα. Είναι καλή ιδέα να προσπαθείτε να τρώτε τρόφιμα που θεωρούνται "σούπερ τροφές"! Τα αυγά είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για αυτό.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα αυγά συμβάλλουν στην αύξηση της χοληστερόλης. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο οργανισμός σταματά να παράγει μόνος του χοληστερόλη όταν την παίρνει από εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα αυγά.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η χοληστερίνη επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα του σώματος να παράγει τεστοστερόνη, οιστρογόνα και κορτιζόλη, κάτι που δείχνει το πόσο σημαντική είναι.

Να τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 3 αυγά κάθε μέρα για 1 μήνα!

Έρευνα από την ιστοσελίδα “Authority Nutrition” δείχνει ότι από όσους έτρωγαν 1-3 αυγά κάθε μέρα, το 70% δεν είχε αύξηση στα επίπεδα χοληστερίνης και για το υπόλοιπο 30% υπήρξε θετική αλλαγή στην LDL (‘κακή χοληστερίνη΄).

Ο μόνος πληθυσμός που επηρεάστηκε αρνητικά ήταν οι Διαβητικοί, στους οποίους εντοπίστηκε αυξημένο ρίσκο για καρδιακά προβλήματα.

Είναι πολύ θετικά αυτά τα νέα, γιατί τα πλεονεκτήματα από την συχνή κατανάλωσή αυγών πρόκειται να φέρουν την επανάσταση.

Το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια αναπτύσσει λεπτομερώς τη δυνατότητα των θρεπτικών στοιχείων που υπάρχουν στα αυγά, εκ των οποίων μερικά είναι βιταμίνες, ασβέστιο και ωμέγα3 – λιπαρά. Επίσης τα αυγά φαίνεται να έχουν την πιο ποιοτική πρωτεΐνη.

Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που περιέχουν, η χολίνη είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνες δείχνουν πως το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη σε χολίνη, κάτι που υπάρχει σε αφθονία στα αυγά. Στο βίντεο, θα δείτε επίσης τα οφέλη που έχουν τα αυγά στην όραση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Να τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 3 αυγά κάθε μέρα για 1 μήνα!

Τελικά φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Εκτός από όσα αναφέραμε, τα αυγά φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τα κόκαλα, τα μαλλιά και τα νύχια, λόγω των αμινοξέων και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν.

Ίσως να αναρωτιέστε γιατί πρέπει να τρώμε 3 αυγά κάθε μέρα. Κάποιοι μπορεί να πουν πως τρία είναι υπερβολή, αλλά 2 είναι μια γενικά αποδεκτή ποσότητα που θα σας χαρίσει όλα τα οφέλη που προαναφέραμε.

Θα πρέπει να επιλέγετε αυγά ελευθέρας βοσκής αντί για αυγά του σούπερ μάρκετ, επειδή έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share