Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ζύμωσε το μπιφτέκι και έβαλε στην μέση ένα αυγό - Όταν το έριξε στο τηγάνι δεν πίστευε στα μάτια της

Αυτό που γεύτηκε ήταν σκέτη αποκάλυψη

10 Μαρτίου 2023 12:05
Ζύμωσε το μπιφτέκι και έβαλε στην μέση ένα αυγό - Όταν το έριξε στο τηγάνι δεν πίστευε στα μάτια της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με τα πιο ιδιαίτερα μπιφτέκια με τζίντζερ.

Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς αυτό το λαχταριστό μπέργκερ:

Υλικά:

  • μισό κιλό κιμά
  • κόλιαντρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.

Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

Κανένα αυγό: Βάλτε στην ζύμη του κιμά αυτό το υλικό και θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν φτιάχνουν μπιφτέκια ξεκινάει από τον κιμά. Αν δεν φτιαχτεί όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.

Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ρύζι αντί για ψωμί, και σίγουρα θα τα λατρέψετε με αυτό τον τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή που θα σε κάνει να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα!

Κανένα αυγό: Βάλτε στην ζύμη του κιμά αυτό το υλικό και θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share