Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παραδεισένια γεύση: Κρεμώδες γλυκό ψυγείου με τραγανή μπισκοτένια βάση του ονείρου

Απόλαυση στο κόκκινο!

16 Φεβρουαρίου 2023 08:30
Παραδεισένια γεύση: Κρεμώδες γλυκό ψυγείου με τραγανή μπισκοτένια βάση του ονείρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή θα σας κάνει να δείτε το γλυκό ψυγείου από άλλη οπτική. Είναι απλό, γρήγορο με πανέυκολα υλικά και θα το λατρέψετε μικροί μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για καραμελωμένο γλυκό ψυγείου.

Υλικά

  • μπισκότα - 300 g
  • βούτυρο - 120 g

για την κρέμα

  • σαντιγί - 300 g
  • γάλα - 300 ml
  • ζάχαρη άχνη - 130 g
  • ζάχαρη βανίλιας - 15 g
  • Μείγμα κρέμας με γεύση βανίλια - 80 γρ

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Σε στέλνει... αδιάβαστο! Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα ινδοκάρυδο και μπισκοτένια βάση

Φτιάχνεται στην στιγμή, η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το γλυκάκι ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο θα σας ξετρελάνει στη γεύση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα το «τσακίσουν» όλοι: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μόνο με 5 υλικά - Έτοιμο στο πι και φι

Για το μείγμα κακάου-μπισκότων:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλια
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

Για το μείγμα ινδοκάρυδου:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλια
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

Η συνταγή για ένα παραδεισένιο γλύκισμα ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο

Σε στέλνει... αδιάβαστο! Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα ινδοκάρυδο και μπισκοτένια βάση

Εκτέλεση:

Για τη βάση κακάου-μπισκότων:

Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.

Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο:

Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.

Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.

Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share