Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καραμελωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα έτοιμο σε 5'

Δροσερή και γλυκιά απόλαυση!

15 Φεβρουαρίου 2023 08:36
Καραμελωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καραμελένια απόλαυση με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα έτοιμο σε 5'. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μια δροσερή πρόταση για αυτές τις ζεστές ημέρες. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπανανογλυκό με ελάχιστα υλικά.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 60 γρ νισεστέ
  • 120 γρ αλεύρι
  • 1 πακέτο πτι μπερ κακάο
  • 100 γρ βούτυρο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει.
  • Στο υπόλοιπο διαλύουμε το νισεστέ και το αλεύρι.
  • Όταν πάρει θερμοκρασία τα ενώνουμε αφού έχουμε σουρώσει.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα.
  • Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα στρώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στην χλιαρή κρέμα βάζουμε τα καραμελωμένα ζαχαρούχα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Την βάζουμε πάνω από την βάση με τα μπισκότα και στρώνουμε.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Κυριακάτικη "αμαρτία": Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότο.

Υλικά

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο
  • Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
  • Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί.
  • Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Κυριακάτικη

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share