Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η «μαγκιά» ΔΕΝ είναι στο αυγό: Η απροσδόκητη προσθήκη που θα απογειώσει την ομελέτα σας!

Τώρα ξέρετε!

28 Ιανουαρίου 2023 16:45
Η «μαγκιά» ΔΕΝ είναι στο αυγό: Η απροσδόκητη προσθήκη που θα απογειώσει την ομελέτα σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά είναι η πεμπτουσία του πρωινού. Όχι μόνο είναι «από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη», σύμφωνα με το Healthline, αλλά είναι επίσης οικονομικά ενώ μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως βραστά, τηγανητά, ποσέ, σε ομελέτα, φριτάτα κ.α.

Ωστόσο, ένας από τους πιο εύκολους και δημοφιλείς τρόπους για να απολαύσετε αυγά το πρωί είναι η ομελέτα. Και ενώ μπορείτε σίγουρα να απολαύσετε την ομελέτα σας ως έχει, υπάρχουν όλων των ειδών τα πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε για ένα πιο νόστιμο πιάτο.

Στον Γκόρντον Ράμσεϊ, για παράδειγμα, αρέσει να προσθέτει creme fraiche για πιο κρεμώδη και αφράτη ομελέτα, ενώ σε ορισμένους αρέσει να προσθέτουν μια σταγόνα χυμό πορτοκαλιού για να ενισχύσουν το χρώμα της. Ωστόσο, υπάρχει μια απροσδόκητη προσθήκη που θα απογειώσει πραγματικά την ομελέτα σας, από άποψη υφής, γεύσης και εικόνας. Την ίδια ώρα, σας θυμίζουμε πόση ώρα βράζω τα αυγά: Τα λεπτά μετράνε για να γίνουν σφιχτά ή μελάτα

Συνταγή για ομελέτα

Επιπλέον κρόκοι αυγών για μια πιο πλούσια και κρεμώδη ομελέτα

ύμφωνα με το Cook’s Illustrated, το μόνο που χρειάζεστε για μια πιο πλούσια και κρεμώδη ομελέτα είναι να προσθέσετε κάτι που πιθανότατα έχετε ήδη πρόχειρο αν φτιάχνετε ομελέτα: επιπλέον κρόκους αυγών. Για κάθε τέσσερα αυγά, λοιπόν, υπολογίστε να προσθέσετε έναν επιπλέον κρόκο αυγού.

Όταν τα αυγά θερμαίνονται, οι πρωτεΐνες στο εσωτερικό τους «ξεδιπλώνονται και συνδέονται μεταξύ τους». Όσο περισσότερο συνδέονται οι πρωτεΐνες, τόσο πιο σκληρά γίνονται τα αυγά. Η προσθήκη επιπλέον κρόκων προσθέτει στο μείγμα περισσότερο λίπος και γαλακτωματοποιητές, οι οποίοι αυξάνουν τη θερμοκρασία στην οποία συνδέονται οι πρωτεΐνες των αυγών, εξηγεί το tastingtable.com.

Συνταγή για ομελέτα

Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να παραψήσετε τα αυγά σας με αυτόν τον τρόπο, ενώ σε αντίθεση θα έχετε ένα αφράτο αποτέλεσμα, την υφή, δηλαδή, που επιθυμείτε για την ομελέτα σας. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο κάποιοι συνιστούν να προσθέτουν νερό στην ομελέτα, καθώς το νερό βοηθάει στο να μην ενωθούν πολύ γρήγορα οι πρωτεΐνες των αυγών.

Ωστόσο, η προσθήκη νερού, αν και είναι χρήσιμη από άποψη υφής, χρησιμεύει για την αραίωση της γεύσης των αυγών, ενώ η προσθήκη επιπλέον κρόκων αυγών οδηγεί στην πραγματικότητα σε πιο πλούσια γεύση. Ως μπόνους, η προσθήκη επιπλέον κρόκων θα έχει ως αποτέλεσμα μια ομελέτα με πιο φωτεινό και ζωντανό κίτρινο χρώμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share