Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Πακετάκια αλουμινόχαρτου που «απογειώνουν» τις ψητές πατάτες!

Θα τις λατρέψετε!

26 Ιανουαρίου 2023 19:30
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Πακετάκια αλουμινόχαρτου που «απογειώνουν» τις ψητές πατάτες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλεις να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό για εσένα και την οικογένειά σου; Δοκίμασε τα παρακάτω πακετάκια με πατάτες ψητές. Θα ξετρελαθείς και εσύ και όλοι οι άλλοι που θα τα δοκιμάσουν! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για τέλειες τηγανητές πατάτες.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Ετοίμασε το γκριλ μέχρι να είναι μέτρια ζεστό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βράσε τις πατάτες σου σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 5-7 λεπτά.
  • Πάρε μία κουταλιά από το νερό που έβρασαν οι πατάτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με τα υλικά (το ζεστό νερό θα βοηθήσει να διαλυθεί λίγο το μέλι).
  • Ρίξε και τις πατάτες στο μπολ και νανακάτεψέ τες με το μείγμα.

Πηγή: dearlife.gr

Ξεφλούδισε τις πατάτες και χρησιμοποίησε τις φλούδες για να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα της κουζίνας

Γνωρίζατε ότι ένα καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλες δουλειές του σπιτιού;

Ακριβώς, αυτό το φυσικό καθαριστικό μπορεί να αντικαταστήσει πολλά εμπορικά προϊόντα που περιέχουν φωσφορικό άλας. Αυτό δε βλάπτει την υγεία σας μονάχα, αλλά μολύνει και το νερό.

Πολλοί άνθρωποι δε το γνωρίζουν αλλά οι πατάτες λειτουργούν ως απολιπαντικά. Έτσι, αποτελούν εξαιρετική βάση για μείγματα ώστε να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες. Διαβάστε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακάτω!

Καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας

Σε αντίθεση με τα εμπορικά προϊόντα, ένα καθαριστικό από βιολογική πατάτα δεν περιέχει χημικά. Έτσι, χρησιμοποιώντας το βοηθάτε το περιβάλλον και αποφεύγετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούν τα σκληρά χημικά.

Να θυμάστε όμως ότι αυτό το καθαριστικό για τα πιάτα έχει μικρή διάρκεια ζωής και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το φτιάχνετε κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε.

Πώς λειτουργεί όμως;

Καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας για τη βρομιά

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η σύνθεση της φλούδας της πατάτας είναι καταπληκτική για την αφαίρεση του λίπους και της βρομιάς που κολλούν σε διάφορες επιφάνειες, κυρίως της κουζίνας. Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το καθαριστικό για να αφαιρέσετε το λίπος από τα πιάτα, τους πάγκους, ακόμη και από τα ρούχα.

Παραδείγματος χάρη, μόλις ανακαλύψατε έναν λιπαρό λεκέ στο αγαπημένο σας μπλουζάκι. Μην ανησυχείτε! Τρίψτε απλώς με μια φλούδα πατάτας και θα δείτε πόσο γρήγορα θα εξαφανιστεί. Ωστόσο, δε θα πρέπει ποτέ να τη χρησιμοποιήσετε σε ευαίσθητα υφάσματα τα οποία απαιτούν ειδική φροντίδα, να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα για να καθαρίσετε βρόμικα σκεύη κουζίνας.

  • Τρίψτε με δύναμη μια φλούδα πατάτας στις θαμπές επιφάνειες.
  • Αφήστε τη να κάνει τα “μαγικά” της για δύο με τρία λεπτά και έπειτα ξεβγάλετε.

Κόβει 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί - Έπειτα προσθέτει ελαιόλαδο και...

Σήμερα, θα σας προτείνουμε γεμιστές πατάτες που θα σας "ξετρελάνουν". Συγκεκριμένα, η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχει μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πιρουνιά. Αν θέλετε λοιπόν, να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, κάντε τη συνταγή που ακολουθεί. Αν πάλι δε σας εντυπωσιάζει, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

  • 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κύβοι μπέικον
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Οδηγίες:

Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι, ώστε να μπορούν να στέκονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε ένα μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.

Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι γεμιστές πατάτες εκρήγνυνται με γεύση. Απλά σιγουρευτείτε ότι δε θα καείτε στη λάβα του τυριού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share