Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πήρε φρυγανιά τριμμένη και έριξε πάνω στις πατάτες - Έπειτα τις έβαλε στο φούρνο και...

Θα τρελαθείτε με το αποτέλεσμα!

12 Αυγούστου 2020 09:16
Πήρε φρυγανιά τριμμένη και έριξε πάνω στις πατάτες - Έπειτα τις έβαλε στο φούρνο και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά τη συνταγή με τις πατάτες και τα λιωμένα τυριά, θα σας παρουσιάσει ένα κόλπο για να φτιάξετε πατάτες φούρνου σαν τηγανητές.

Οι πατάτες στο φούρνο, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι... τηγανητές.

Να τι πρέπει να κάνετε για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

  • Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο, λάδι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.
  • Βάλτε τα κομμάτια πατάτας σε ταψί και από πάνω ρίξτε τριμμένη φρυγανιά.
  • Έπειτα βάλτε στο φούρνο και ψήστε.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό είναι το τραγικό λάθος που κάνετε όταν βράζετε πατάτες

Το βράσιμο της πατάτας δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά έχει τα μυστικά του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tasting Table. Και ναι, ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε ένα τραγικό λάθος και σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο, δείτε εδώ το μυστικό των σεφ για τις πιο νόστιμες πατάτες για να μην ξανακάνετε ποτέ λάθος.

Εάν θέλετε να βγαίνουν οι πατάτες σας ομοιόμορφα βρασμένες και να μην θρυμματίζονται ή να είναι μαλακές εξωτερικά και ωμές μέσα, δεν πρέπει να τις βάζετε σε νερό που βράζει, όπως δηλαδή κάνετε με τα περισσότερα λαχανικά σας. Αντίθετα, τοποθετήστε τις εξαρχής στην κατσαρόλα με το νερό πριν το βάλετε στο μάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα βράσουν ομοιόμορφα.

Το πεντανόστιμο και γρήγορο σνακ που μπορείς να φτιάξεις με φλούδες από πατάτες

Τόσα χρόνια νομίζαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα και πώς δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!

Εκτός από ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C. Προσέξτε όμως στον τρόπο που τις πατάτες μαγειρεύετε, καθώς οι μεγάλες ποσότητες τηγανητών αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Ο σεφ Κούρτις Στόουν μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή και όλοι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share