Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κόβει 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί - Έπειτα προσθέτει ελαιόλαδο και...

Γίνεται μια έκρηξη γεύσεων!

16 Ιανουαρίου 2023 13:00
Κόβει 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί - Έπειτα προσθέτει ελαιόλαδο και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα, θα σας προτείνουμε γεμιστές πατάτες που θα σας "ξετρελάνουν". Συγκεκριμένα, η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχει μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πιρουνιά. Αν θέλετε λοιπόν, να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, κάντε τη συνταγή που ακολουθεί. Αν πάλι δε σας εντυπωσιάζει, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

  • 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κύβοι μπέικον
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Οδηγίες:

Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι, ώστε να μπορούν να στέκονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε ένα μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.

Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι γεμιστές πατάτες εκρήγνυνται με γεύση. Απλά σιγουρευτείτε ότι δε θα καείτε στη λάβα του τυριού. Δείτε το βίντεο:

Το πεντανόστιμο και γρήγορο σνακ που μπορείς να φτιάξεις με φλούδες από πατάτες

Τόσα χρόνια νομίζαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα και πώς δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!

Εκτός από ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C. Προσέξτε όμως στον τρόπο που τις πατάτες μαγειρεύετε, καθώς οι μεγάλες ποσότητες τηγανητών αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Ο σεφ Κούρτις Στόουν μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή και όλοι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share