Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Κόλαση» στο πιάτο: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές έτοιμο σε χρόνο dt

Πεντανόστιμο και γρήγορο!

12 Ιανουαρίου 2023 09:59
«Κόλαση» στο πιάτο: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές έτοιμο σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που έχει στη βάση του φρυγανιές ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο «Breakfast@Star». Δείτε πώς θα το φτιάξετε, ενώ παράλληλα θυμηθείτε και τη συνταγή για το περίσσεμα βασιλόπιτας!

Υλικά

● 1 λίτρο Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο
● 5 κ.σ Κορν φλάουρ
● 2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 5 κ.σ. Ζάχαρη
● 50 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
● 50 γρ. Βούτυρο
● 4 κ.σ. Κακάο
● 1 πακέτο Φρυγανιές

Για το σιρόπι
● 240 γρ. Νερό
● 240 γρ. Ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
● 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
● 2 κ.γ. Ζάχαρη άχνη
● 50 γρ. Κουβερτούρα σε νιφάδες

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
● Στρώνουμε τις φρυγανιές ομοιόμορφα τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήνουμε κενά, στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους, 25x30 εκ. .
● Προσθέτουμε το σιρόπι ομοιόμορφα επάνω από τις φρυγανιές και τις τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα:
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε 1 κούπα από το γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό.
● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε, ώστε να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.
● Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
● Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα, κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
● Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από τις φρυγανιές και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 80 λεπτά.

Για το σερβίρισμα:
● Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
● Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πηγή: star.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share