Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Περίσσεμα βασιλόπιτας: Δημιουργήστε το απόλυτο γλυκό ψυγείου με βάση βασιλόπιτας, μασκαρπόνε και σιρόπι

Η συνταγή που θα λατρέψετε

5 Ιανουαρίου 2023 10:26
Περίσσεμα βασιλόπιτας: Δημιουργήστε το απόλυτο γλυκό ψυγείου με βάση βασιλόπιτας, μασκαρπόνε και σιρόπι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή για ένα εύκολο και γιορτινό γλυκό ψυγείου που θυμίζει τιραμισού με βάση βασιλόπιτας. Η απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο που θα εντυπωθεί στο μυαλό σας. Με την ευκαιρία, δείτε τον σοκολατένιο κορμό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 6-7 φέτες από βασιλόπιτα- τσουρέκι πάχους 3 χλστ. (ή όσες χρειαστεί για να καλυφθεί η βάση του ταψιού)
  • κακάο για το πασπάλισμα
  • Κρέμα σαμπαγιόν
  • 470 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 140 γρ. (περίπου 3/4 της κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 240 γρ. (1 + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 45 γρ. (3 κουτ. σούπας) κόκκινο γλυκό κρασί Λήμνου

Περίσσεμα βασιλόπιτας: Δημιουργήστε το απόλυτο γλυκό ψυγείου με βάση βασιλόπιτας, μασκαρπόνε και σιρόπι

Σιρόπι

  • 340 γρ. (1 κούπα + 3/4 της κούπας) έτοιμος καφές εσπρέσο, ζεστός (ρόφημα)
  • 60 γρ. (περίπου 1/3 της κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) κόκκινο γλυκό κρασί Λήμνου

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα του τιραμισού, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την κρέμα γάλακτος σε μορφή σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί, βάζοντας λίγο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και εφαρμόζοντας πάνω της ένα ανοξείδωτο μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι να διογκωθεί καλά το μείγμα, να είναι γυαλιστερό και αρκετά λευκό.
  • Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το κρασί μαζί με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Τέλος, προσθέτουμε σε τρία στάδια τη σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να συναρμολογήσουμε το τιραμισού.
  • Για το σιρόπι του τιραμισού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά, όσο ακόμη είναι ζεστός ο καφές, και το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
  • Για τη συναρμολόγηση του τιραμισού, βάζουμε τις φέτες βασιλόπιτας σε ταψί διαστάσεων 25 x 18 εκ., έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με ένα κουτάλι σιροπιάζουμε όλη την επιφάνεια της βάσης. (Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το σιρόπι.)
  • Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του τιραμισού με κοσκινισμένο κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Σοκολατένιος κορμός με γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές - Η απόλυτη πρόταση για γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει

Ο κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες που περίσσεψαν είναι μια εύκολη και οικονομική συνταγή, αφού στην ουσία θα αξιοποιήσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που περίσσεψαν. Το πιο έξυπνο και οικονομικό γλυκό ψυγείου που φτιάξατε ποτέ. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπανάνες, κρέμα και μπισκότα.

Υλικά

  • 200 γρ. κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη)
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γρ. κακάο άγλυκο
  • 40 γρ. κονιάκ ή γάλα
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 50 γρ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
  • λίγη άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση

  • Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη από τους κουραμπιέδες.
  • Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας.
  • Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο.
  • Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σοκολατένιος κορμός με γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές - Η απόλυτη πρόταση για γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share