Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σαν να είναι διπλοπερασμένος: Το κόλπο της μαμάς με τον κιμά για να μη σβολιάσει

Κόλπα άλλης εποχής!

28 Δεκεμβρίου 2022 13:01
Σαν να είναι διπλοπερασμένος: Το κόλπο της μαμάς με τον κιμά για να μη σβολιάσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τα μακαρόνια χωρίς τον κιμά. Ο κιμάς είναι ένα από τα basic υλικά με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά και ευφάνταστα πιάτα.

Το μαγείρεμα του κιμά, όμως, μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικό, ειδικά αν δεν το πολυέχεις με τη μαγειρική. Όταν τον ανακατεύουμε, κατά το τσιγάρισμα, ο κιμάς σπάει σε κομμάτια με αποτέλεσμα να σβολιάζει. Παράλληλα, δείτε τη μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια με κιμά.

Ευτυχώς για εμάς, μια γυναίκα βρήκε ένα απίθανο κόλπο για να τσιγαρίσει τον κιμά ομοιόμορφα και χωρίς να δημιουργεί σβόλους. Με την ευκαιρία, δείτε μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια.

Η μητέρα από τη Νέα Ουαλία μοιράστηκε στο Facebook και συγκεκριμένα στην ομάδα Hunter Mums την πολύ απλή μέθοδό της που είναι πολύ αποτελεσματική.

Αυτό που κάνει λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσει ένα σύρμα αντί για ξύλινη κουτάλα. Το σύρμα θα βοηθήσει τον κιμά να χωριστεί σε μικρότερα κομμάτια και να απλωθεί ομοιόμορφα.

Όμως, δεν τον χτυπάει με αυτό, απλώς τον πατάει, ζυμώνοντάς τον, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Η Amy, η γυναίκα που μοιράστηκε το πανέξυπνο τρικ δέχτηκε τα αποθεωτικά σχόλια άλλων γυναικών, που δεν το είχαν σκεφτεί έως τώρα. Ανέφεραν μάλιστα ότι το hack δουλεύει τέλεια και κάνει το τσιγάρισμα παιχνιδάκι.

Η τεχνική αυτή είναι τέλεια αν θέλεις να φτιάξεις σάλτσα για τα ζυμαρικά ή μπέργκερ, καθώς δεν θες ο κιμάς σου να είναι χοντροκομμένος.

Σκληρά μπιφτέκια: Το υγιεινό μυστικό στην ζύμη του κιμά για αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα

Μια Κυριακή που δεν περίσσευε το ψωμί, η μαμά μου είχε τη φαεινή ιδέα αντ' αυτού να βάλει στον κιμά για τα μπιφτέκια μερικές κουταλιές νιφάδες βρώμης. Έγιναν πιο τρυφερά και πιο αφράτα, οπότε η συνταγή καθιερώθηκε στην κουζίνα της. Έτσι έμαθα να τα φτιάχνω κι εγώ. Αργότερα τους πρόσθεσα λίγο ξύδι και τριμμένη ντομάτα, που τα κάνει ακόμα πιο μαλακά και νόστιμα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς με το παγάκι για αφράτα μπιφτέκια.

Είναι το πιο εύκολο φαγητό που μπορείς να φτιάξεις. Ακολουθώντας μάλιστα το σύστημα της εργαζόμενης - νοικοκυράς - μητέρας, ζυμώνεις περισσότερα μπιφτέκια, τα βάζεις να παγώσουν σε ένα δίσκο σε απόσταση το ένα από το άλλο, για να μη κολλήσουν μεταξύ τους, και τα ρίχνεις πάλι στην κατάψυξη, σε σακούλι τροφίμων. Βγάζεις όσα σου χρειάζονται κάθε φορά και τα ψήνεις, όπως είναι κατεψυγμένα, στο φούρνο ή στην ψηστιέρα. Γίνονται μια χαρά.

Υπάρχει καλύτερο φαγητό από μπιφτέκια και μια μεγάλη σαλάτα από δίπλα; Εντάξει, θέλεις και φέτα και πατάτες τηγανητές. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι αμαρτία, οπότε καλύτερα να αποφεύγεται. Εν ανάγκη κάντες ψητές μαζί με τα μπιφτέκια. Τότε πρέπει να ρίξεις στο ταψί λίγο νερό και χυμό λεμονιού.

Σκληρά μπιφτέκια: Το υγιεινό μυστικό στην ζύμη του κιμά για αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 6-8 κ.τ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.τ.σ. ξύδι
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη
  • λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνω καλά όλα μαζί τα υλικά.
  • Βάζω το μπολ για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματά τους και η βρώμη να τραβήξει τα υγρά και να φουσκώσει.
  • Πλάθω μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια και τα τοποθετώ σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ή σε ταψάκι σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share