Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ζουμερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα: Το μυστικό υλικό για να λιώνει στο στόμα

Δεν θα ξαναφάτε πιο τρυφερό κρέας

26 Δεκεμβρίου 2022 13:17
Ζουμερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα: Το μυστικό υλικό για να λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμο «μεθυσμένο κοτόπουλο» με μπύρα και τσιγαριστά κρεμμύδια στην κατσαρόλα, το οποίο λιώνει στο στόμα.

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους αλλά συνάμα και μια «τεμπέλικη» συνταγή, ιδανική αν δεν έχετε όρεξη να στέκεστε πάνω από την κουζίνα και να προσέχετε το φαγητό. Με την ευκαιρία, δείτε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σε ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια.

Το μπουτάκι μαγειρεμένο στη σάλτσα από μπύρα βγαίνει ζουμερό και τρυφερό και συνδυάζεται τέλεια με ένα συνοδευτικό από μακαρόνια η ρύζι.

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 μπουκάλι μπύρα 500ml
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε τα μπούτια με τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο για να κολλήσουν.
  • Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές σε μπόλικο ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να σωταριστεί.
  • Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Μετά, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και το "ξεχνάμε" μέχρι να γλιστράει το κόκκαλο από το κρέας!
  • Ξεψαχνίζουμε, βουτάμε λίγο ψωμάκι μέσα έτσι να δοκιμάσουμε το ζουμί και μετά σερβίρουμε με ρυζάκι η ό,τι άλλο αγαπάτε! Όνειρο!

Τη συνταγή πήραμε απ' το λογαριασμό της greekmamachef στο Instagram.

Το κόλπο με τα λαχανικά στο ψητό κοτόπουλο

Προσθέτοντας λαχανικά όταν ψήνετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, έχετε ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα παρασκευασμένο σε μόνο ένα σκεύος. Όσον αφορά τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ τα κρεμμύδια, τα καρότα και οι πατάτες είναι συνηθισμένα, εξαρτάται πραγματικά από τα γούστα και τη φαντασία σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές, πράσα και άλλα.

Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες

Ανεξάρτητα από τα λαχανικά που θα επιλέξετε, αυτό που είναι σημαντικό, σύμφωνα με το Southern Living, είναι να κόψετε τα λαχανικά σας σε ομοιόμορφα σχήματα και μεγέθη, ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφη συνοχή κατά το μαγείρεμα. Θα πρέπει, επίσης, να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα αλατοπιπερώσετε πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Κατά το ψήσιμο, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε το κοτόπουλο απευθείας πάνω στα λαχανικά είτε, όπως συνιστά το Bon Appétit, να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για να ανεβάσετε το κοτόπουλο ελαφρώς πάνω από τα λαχανικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας μπορεί να ταξιδέψει γύρω από το κοτόπουλο και να τραγανίσει το δέρμα του στο σύνολό του.

Ίσως, το καλύτερο μέρος του ψησίματος λαχανικών με το κοτόπουλό σας είναι η υπέροχη γεύση που επιτυγχάνεται. Καθώς το κοτόπουλο ψήνεται, τα λίπη του θα τρέξουν στα λαχανικά, προσδίδοντάς τους όλη αυτή τη νόστιμη γεύση του και χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προσπάθεια από μέρους σας… εκτός από το να φάτε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share