Ό,τι πιο εναλλακτικό στο τραπέζι: Ομελέτα κοτόπουλου με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια
Μούρλια!
Αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο λίγοι την γνωρίζουν. Πρόκειται για μία παραλλαγή ομελέτας που θα γλέιφετε τα δάχτυλα σας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γιαουρτένιο κοτόπουλο ογκρατέν με πατάτες και λαχανικά.
Υλικά
- 3 μπούτια κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 30 γρ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 ντοματίνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ρίγανη
- 3-4 αυγά
- πιπέρι
Κολασμένα κιμαδοπιτάκια: Το μυστικό υλικό που τα απογειώνει - Θα σας ζητάνε τη συνταγή!
Συνταγή για αρωματικά κιμαδοπιτάκια με κουκουνάρι, σταφίδες και καπνιστό τυρί! Δείτε αναλυτικά την εύκολη συνταγή, που είμαστε σίγουροι ότι θα σας τη ζητάνε, αφού τα δοκιμάσουν.
Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για σμυρνέικη κιμαδόπιτα.
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
- 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. βιτάμ λιωμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 40 γρ. σταφίδες
- 60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τρίγωνα τα κιμαδοπιτάκια.
Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.