Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπριζόλα στο τηγάνι: Το κόλπο για να τη μαγειρέψεις σωστά - Το υλικό που απογειώνει το κρέας

Τέλειο ψήσιμο, κάθε φορά

14 Δεκεμβρίου 2022 12:42
Μπριζόλα στο τηγάνι: Το κόλπο για να τη μαγειρέψεις σωστά - Το υλικό που απογειώνει το κρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλό καρύκευμα, απόλυτος συγχρονισμός κι ένα καυτό τηγάνι είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για μια μπριζόλα βγαλμένη από τον παράδεισο. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το υλικό που εξαφανίζει τη σκουριά από τα τηγάνια.

Αυτό μας λέει η σεφ και διευθύντρια του Bon Appetit, Carla Lalli Music, αποφασισμένη να μας μυήσει στα μικρά μυστικά της μοσχαρίσιας μπριζόλας στο τηγάνι. Το Νο 1 βήμα είναι να προθερμάνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε όταν ακουμπήσει το κρέας στο σκεύος να μην κολλήσει.

Όταν η άκρη της μπριζόλας γίνει «χρυσαφί καφέ», όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι ώρα να τη γυρίσουμε. Δέκα λεπτά μετά, οφείλουμε να ελέγξουμε το κρέας με ένα θερμόμετρο.

μπριζόλα στο τηγάνι

Όταν δείξει 51-57 βαθμούς Κελσίου, έχει αγγίξει την επικράτεια του medium-rare. Και καθώς η μπριζόλα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται για λίγο όταν τη βγάλουμε από τη φωτιά, δεν πρέπει να την παραψήσουμε, μας λέει. Το δικό της μυστικό γεύσης είναι το βούτυρο.

Λιωμένο βούτυρο με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο πάνω από τη ζεστή μπριζόλα εγγυάται εκρήξεις στον ουρανίσκο. Μετά το λουτρό του βουτύρου, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Πλέον είναι έτοιμη για το στόμα μας…

Μοιραίο σφάλμα με τη μπριζόλα στο τηγάνι - Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι εδώ και χρόνια

Αποδεδειγμένα, οι μπριζόλες είναι το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών. Σοτέ, τηγανητό ή ψητό, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού ή μοσχαριού ψήνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά και μαζί με μια πράσινη σαλάτα αποτελεί το ιδανικό γεύμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μπριζόλα «όνειρο»: Η πεντανόστιμη μαρινάδα, μόνο με 3 υλικά, που θα... απογειώσει το κρέας!

Οδηγίες για σωστό ψήσιμο στο τηγάνι

Είναι σημαντικό να βάλουμε στο τηγάνι μόνο όσες μπριζόλες χωράνε άνετα. Αν τις στριμώξουμε, η θερμοκρασία θα πέσει απότομα στο σκεύος και, αντί να κάνουν ωραία κρούστα και να ψηθούν σωστά, θα βγάλουν τα υγρά τους και θα μοιάζουν σαν βρασμένες. Οπότε, αν χρειαστεί, τις ψήνουμε σε δόσεις.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share