Ζουμερά μπιφτέκια γεμισμένα με τυρί για...απόλυτη απόλαυση
Θα ξετρελαθούν όλοι!
28 Νοεμβρίου 2022 11:40
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Τα μπιφτέκια είναι μια κλασική συνταγή να μαγειρέψεις κρέας που συνήθως συντροφέυει το τραπέζι του σπιτιού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Εάν βαρεθήκατε να μαγειρεύετε τα μπιφτέκια σας με τον κλασικό τρόπο στο φούρνο με πατάτες και ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις πιο νόστιμες και πιο γρήγορες είστε στο σωστό άρθρο!
Τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί που θα έχει λιώσει και θα αγγαλιάζει την γλώσσα μαγειρεμένα στο τηγάνι δηλαδή και ζουμερά και νόστιμα και πιο γρήγορα παρασκευασμένα είναι απόλυτη συνταγή για τα μπιφτέκια αυτήν την χρονιά που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
1 kg μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξίδι
1 αβγό
1 κ.σ. ρίγανη
4 γεμάτες βρώμη (ή 1 φλ. τρίμματα ψωμί μπαγιάτικο)
1 πρέζα/ες αποξηραμένο δυόσμο
150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λεμόνι
Ζεστό νερό
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
10 γρ. παγωμένο βούτυρο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τον χωριάτικο πουρέ
Πατάτες
Ελαιόλαδο
αλάτι
Για την παρασκευή
Για τα μπιφτέκια:
Βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια γεμιστά σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά για να κάνουμε τα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί.
Αν χρειάζεται λίγο επιπλέον βρώμη ή ψίχουλα ώστε να πλάθεται το μείγμα προσθέστε κατά βούληση.
Προαιρετικά, αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, το λιγότερο για 30 λεπτά.
Παίρνουμε 150 γρ. κιμά σε μπάλα. Κάνουμε λακκούβα και γεμίζουμε με τυρί αρεσκείας μας.
Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε τα μπιφτέκια στις παλάμες να γίνει πλακέ.
Πλάθουμε όλα τα γεμιστά μπιφτέκια και ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού.
Για την σάλτσα:
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια στο λάδι.
Ροδίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν τα μπιφτέκια κάνουν ωραία κρούστα στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών.
Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.
Βάζουμε το καπάκι στο σκεύος και σκεπάζουμε τα γεμιστά μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3,5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Ξεσκεπάζουμε τα μπιφτέκια, δοκιμάζουμε τη σάλτσα αν χρειάζεται λίγο αλάτι επιπλέον και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα από τις λαβές.
Η σάλτσα τώρα έχει γίνει πηκτή, δεμένη και πλούσια.
Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό, προαιρετικά.
Σερβίρουμε τα γεμιστά μπιφτέκια αμέσως με πατάτες ή ρύζι.