Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή! Το σφάλμα στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει τα μπιφτέκια

Πολλοί το κάνουν!

24 Νοεμβρίου 2022 08:36
Μεγάλη προσοχή! Το σφάλμα στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει τα μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι μερικά από τα φαγητά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως εποχής. Αν και είναι μια εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, είναι εύκολο τα μπιφτέκια μας να βγουν άνοστα, κακοψημένα ή σκληρά σαν λάστιχο.

Σαν Athensmagazine.gr έχουμε παρουσιάσει αρκετά λάθη που καταστρέφουν τα μπιφτέκια όπως την λιπαρότητα στα μπιφτέκια και πως να την αποφύγετε. Ποιό είναι όμως το σύνηθες λάθος που επηρεάζει αρνητικά τα μπιφτέκια;

Τα μπαχαρικά. Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να ρίξουμε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πάπρικα. Η αλήθεια είναι ότι τα παραδοσιακά μπιφτέκια της μαμάς ζητάνε μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά με μέτρο. Μερικά μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μπιφτέκια είναι ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, ρίγανη, πάπρικα και το σουμάκ. Όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπιφτέκια αγαπάνε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι.

Μεγάλη προσοχή! Το σφάλμα στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει τα μπιφτέκια

Έκανε το "θαύμα" της η γιαγιά: Το μυστικό της για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια.

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share