Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λιπαρός κιμάς: Το κόλπο πριν το μαγείρεμα για να μην ρουφάει λάδι

Για πεντανόστιμα και ελαφριά κεφτεδάκια και μπιφτέκια

16 Νοεμβρίου 2022 10:22
Λιπαρός κιμάς: Το κόλπο πριν το μαγείρεμα για να μην ρουφάει λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντάνοστιμα και αγαπημένα τα κεφτεδάκια αλλά είναι και μεγάλη υπόθεση η προετοιμασία τους. Πως θα βγουν αφράτα; Πως δεν θα ρουφούν λάδι; Και πολλά ακόμα ερωτήματα για το μαγείρεμά τους. Με την ευκαιρία, δείτε το μυρδικό στην σχάρα που απογειώνει τη γεύση του μπιφτεκιού.

Οι απαντήσεις υπάρχουν και βρίσκονται εδώ:

  • Ο κιμάς να είναι περασμένος δυο φόρες από την μηχανή.
  • Να έχουμε βάλει 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα στο κιλό του κιμά.
  • Αν ο κιμάς μας είναι 70% μοσχαρίσιος και 30% χοιρινός τα κεφτεδάκια θα είναι πιο
    εύγεστα.
  • Το αλεύρωμα πρέπει να γίνει ένα λεπτό πριν το τηγάνισμα, και πρέπει να έχουμε
    τινάξει το επιπλέον αλεύρι.
  • Το λάδι μας πρέπει να είναι 160ο C για να ψηθούν από μέσα προς τα έξω.

Λιπαρός κιμάς: Το κόλπο πριν το μαγείρεμα για να μην ρουφάει λάδι

  • Το λάδι μας πρέπει να είναι ηλιέλαιο για να μην “σκεπάσει” στην γεύση το ελαιόλαδο.
  • Αν θέλουμε να βγάλουν το άρωμα του δυόσμου, πρέπει να βάλουμε έκτος από τον φρέσκο και ξερό δυόσμο.
  • Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μην τραβήξουν
    τα κεφτεδάκια λάδι.
  • Σε ένα κιλό κιμά βάζουμε πάντα μια κουτάλια της σούπας ξύδι, ένα αυγό, μια κουτάλια ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο.
  • Το μουσκεμένο ψωμί, κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα.
  • Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο χωρίς κόρα.
  • Αν βάλουμε ούζο το κάνουμε για σπάσουμε την έντονη γεύση του κρέατος.

Ζουμερά μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά - Την διαφορά στην νοστιμιά δεν την κάνει το ψωμί

Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε μερικά μυστικά, για να πάτε «διαβασμένοι» στον κρεοπώλη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με τόνο και μαγιονέζα.

Ο κεφτές ο σωστός

Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καυτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.

Ένα από αυτά τα μυστικά επιτυχίας είναι η υγρασία. Μάλιστα καλά ακούσατε! Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.

Το κόλπο με το ξύδι και άλλα 2 υλικά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα στα μπιφτέκια

Το κόλπο στην επιλογή του κιμά: Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια!

Άμα θέλετε να εντυπωσιάσετε και να μαγειρέψετε κάτι λαχταριστό και πεντανόστιμο για τους αγαπημένους σας, τότε σας έχουμε την λύση. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί και δώστε βάση στο μυστικό που κρύβεται παρακάτω. Είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά.

Μπιφτέκια να σας... τρέχουν τα σάλια: Τυλιχτά με μπέικον

Υλικά

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

Το μυστικό κρύβεται στην επιλογή του κιμά και θα απογειώσει την γεύση

κιμασ-μπιφτεκια-27-10

700γρ. μοσχαρίσιος κιμάς και 300 γρ. χοιρινό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.

Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.

Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Πηγή: i-diakopes.g

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share