Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πιο αφράτα και ζουμερά από ποτέ τα μπιφτέκια: Συνταγή «όνειρο» με τόνο και μαγιονέζα

Απογειώστε την παραδοσιακή συνταγή!

12 Σεπτεμβρίου 2022 11:34
Πιο αφράτα και ζουμερά από ποτέ τα μπιφτέκια: Συνταγή «όνειρο» με τόνο και μαγιονέζα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο ελληνικό φαγητό και πολύ χορταστικό. Με την παρακάτω συνταγή θα απογειώσεις την γεύση τους και δεν θα τα χορταίνεις.

Υλικά

3 κονσέρβες των 160 γρ. τόνο σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο γλυκό
Από 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, κολιανδρο, δυόσμο
1 αυγό μεγάλο, η δυο μικρά
60 γρ. νιφάδες βρόμης
1 πρεζα κουρκουμα
Ηλιέλαιο για το ταψί
Μαγιονέζα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στου180o c στον αέρα.
Στραγγίζω τον τόνο, μέσα σε σουρωτήρι, και τον στύβω με τα χέρια μου, μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά.

μπιφτεκια-συνταγη-με-τονο-και-μαγιονεζα-12-9

Σε Μπασίνα, σπάω το αυγό, προσθέτω τον στραγγισμένο τόνο, το κρεμμύδι, και τα βότανα ψιλοκομμένα, την βρόμη, τον κουρκουμα, και ζυμώνω τα υλικά μου, μέχρι να έχω μια ωραία, και αφράτη ζύμη. Πλάθω σε μπιφτέκια, αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί, με το ηλιέλαιο, αραδιάζω στην επιφάνεια τα μπιφτέκια, τα αλείφω με λάδι από πάνω, και τα φουρνίζω, για 20’. Στα μισά του χρόνου, τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά, με την βοήθεια σπάτουλας, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βγάζω, και τα σερβίρω σε πιατέλα, μαζί με μαγιονέζα.

Σημειώσεις

Η δόση βγάζει 6 μπιφτέκια.
Αλάτι δεν βάζω γιατί έχει ήδη.
Συνοδεύονται με μια σαλάτα εποχής, η ότι άλλο θέλετε.
Γίνονται σαν κροκέτες απ’ έξω, και αφράτα από μέσα.

Μείγμα σκέτη αποθέωση: Ανακατεύει το γάλα με τον κιμά και πετυχαίνει τα πιο γευστικά και αφράτα μπιφτέκια!

Βάζει λίγο γάλα στον κιμά και τα ανακατεύει Μετά από λίγο έχει τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια!

Η συνταγές για μπιφτέκια μας έχουν λύσει τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε πάλι και το Athensmagazine.gr σας έχει προτείνει τις καλύτερες.

Όμως για ένα λαχταριστό μπιφτέκι έχει σημασία και τα tips για το μαγείρεμα, όπως θα δείτε και παρακάτω!

Για αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια

  • Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 1 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί, 2 κουτ. σούπας μπίρα ή 1 μικρή ντοματούλα τριμμένη χωρίς τη φλούδα της.

  • Eναλλακτικά, για να βγουν ζουμερά τα μπιφτέκια, μπορούμε να γεμίσουμε την»καρδιά» τους με 2 κουτ. γλυκού σάλτσα ντομάτας, που θα τα ενυδατώσει και θα τα νοστιμίσει. H σάλτσα ντομάτας μπορεί να αντικατασταθεί με κέτσαπ

  • Στον κιμά ταιριάζει και η λιαστή ψιλοκομμένη ντομάτα, ενώ πιο πικάντικο, μεσογειακό αποτέλεσμα θα του δώσει η ψιλοκομμένη ελιά.

  • Tο γάλα, περίπου 3 κουτ. σούπας φρέσκο ή εβαπορέ, θα κάνει τα μπιφτέκια αφράτα. Aφράτα γίνονται, επίσης, αν προσθέσουμε στη ζύμη 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο ή τον χυμό από 1 πορτοκάλι ή 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share