Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην σπάνε τα αυγά όταν βράζουν

Δώστε βάση!

2 Νοεμβρίου 2022 13:17
Τι πρέπει να κάνουμε για να μην σπάνε τα αυγά όταν βράζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές, προσπαθώντας να βράσουμε ένα αυγό, αντικρίζουμε κάποια ραγίσματα και σπασίματα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει

Μάλιστα συχνά είναι σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να δούμεα ακόμη και ασπράδι να έχει φύγει μέσα στο βραστό νερό. Για ποιο λόγο συμβαίνει τις περισσότερες φορές αυτό και ποιο είναι το μυστικό για αυγά χωρίς σπασίματα και ραγίσματα;

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην σπάνε τα αυγά όταν βράζουν

Ο λόγος λοιπόν που σπάει τις περισσότερες φορές κατά την προσπάθειά μας να το βράσουμε είναι η θερμοκρασία. Εμείς το ρίχνουμε στο μπρίκι (ή το μικρό κατσαρολάκι) αμέσως μόλις το βγάζουμε από το ψυγείο και εδώ γίνεται το βασικό λάθος. Για να αποφύγουμε την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσουμε. Τα αυγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου και έτσι θα μειωθεί η πιθανότητα να σπάσει κατά πάρα πολύ.

Σώστε τα αυγά σας λίγο πριν λήξουν - Το πανέξυπνο κόλπο που πρέπει να δοκιμάσετε

Λένε πως τα αυγά διαρκούν 3-5 εβδομάδες στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 6 ολόκληρους μήνες. Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη; Με την ευκαιρία, δείτε την απόλυτη συνταγή για αυγά.

Ξεκινήστε σπάζοντας όλα τα αυγά που σας έχουν απομείνει και χτυπήστε σας να πρόκειται να φτιάξετε ομελέτα.

Πάρτε ένα ταψάκι για μάφιν και βάλτε σε κάθε βαθούλωμα 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.

Μετά από περίπου 3 ώρες μπορείτε να βγάλετε το ταψάκι από την κατάψυξη και να αδειάσετε τα μείγματά σας σε μια πλαστική σακούλα που είναι ειδική για κατάψυξη.

 Σώστε τα αυγά σας λίγο πριν λήξουν - Το πανέξυπνο κόλπο που πρέπει να δοκιμάσετε

Πριν την βάλετε στην κατάψυξη γράψτε απ’έξω την ημερομηνία που το κάνατε για να θυμάστε πότε τα βάλατε στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε αυτά απλά βγάλτε από τη σακούλα όσα χρειάζεστε και αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο ή μέσα σε ένα μικρό μπολ το οποίο θα βάλετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά.

Έπειτα χρησιμοποιήστε τα όπως κάνετε συνήθως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share