Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η απόλυτη συνταγή για αυγά: Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Γευστικό θαύμα!

21 Οκτωβρίου 2022 14:02
 Η απόλυτη συνταγή για αυγά: Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αυγό και τον κιμά.

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες
  • 150γρ. γραβιέρα
  • 300γρ. μπρόκολο
  • 8 μεγάλα αβγά
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 100ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 Η απόλυτη συνταγή για αυγά: Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρίβουμε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπολ.
  • Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε στο μπολ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνετε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρετε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share