Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει

Μούρλια!

1 Νοεμβρίου 2022 14:13
Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τσιλμπίρ αυγά με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα. Συνταγή που έφεραν οι Καππαδόκες από τα βάθη της ανατολικής Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυγά στο τηγάνι με ζαμπόν, ντομάτες και κρεμμύδια.

Προετοιμάζονται γρήγορα και η γεύση τους είναι απλά εξάρτηση.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 150 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο μπούκοβο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει

Εκτέλεση

  • Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε λίγο άνηθο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
  • Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).
  • Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.

Ανοίγει μια τρύπα στον κιμά και ρίχνει μέσα αυγό – Το αποτέλεσμα «θεϊκό»!

Αναζητάτε μία συνταγή για μπιφτέκια διαφορετική από τις άλλες; Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε μόνοι σας τα μπιφτέκια που βλέπετε στα εστιατόρια και σας τρέχουν τα σάλια. Απλά κάντε μια τρύπα στον κιμά και ακολουθήστε τα βήματα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Συμπαγή μπιφτέκια: Το απόλυτο κόλπο με τον κιμά για να μη διαλυθούν και να παραμείνουν ομοιόμορφα

Αρχικά πατήστε τον κιμά με ένα ποτήρι και μετά αφαιρέστε λίγο από την μέση, ώστε να έχει χώρο για το αυγό. Βάλτε τον στο τηγάνι και ρίξτε το μέσα.

Κλείστε με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήστε τον κιμά μέσα μέχρι να γίνει. Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει και σίγουρα θα το κάνετε συνέχεια. Είναι τόσο απλό και εύκολο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share