Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέταξε ζαμπόν, ντομάτες, κρεμμύδια και αυγά στο τηγάνι και έφτιαξε ένα αριστούργημα!

Μας άνοιξε την όρεξη!

24 Ιουλίου 2022 16:11
Πέταξε ζαμπόν, ντομάτες, κρεμμύδια και αυγά στο τηγάνι και έφτιαξε ένα αριστούργημα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή της ημέρας θα σας κάνει να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο μαγειρέματος των αυγών σας... Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ανοίγει μια ντομάτα και βάζει μέσα αυγά και τυρί...Όταν την βγάζει από τον φούρνο έχει κάνει ένα αριστούργημα!

Δεν έχετε, παρά να απολαύσετε τη διαδικασία στο βίντεο και να δοκιμάσετε στο σπίτι να υλοποιήσετε τη συγκεκριμένη συνταγή.

Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να μην αλλάξετε ποτέ ξανά τρόπο μαγειρέματος των αυγών σας...

Θα μείνετε άφωνοι: Όσα θα συμβούν στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα αυγά (video)

Πολλοί αποφεύγουν τα αυγά επειδή φοβούνται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της χοληστερίνης.

Άλλοι τα προτιμούν γιατί είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι το αυγό αποτελεί πλήρη τροφή και είναι απαραίτητο στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα σας η καθημερινή κατανάλωση αυγού:

Γέμισε τα βραστά αυγά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια και έφτιαξε έναν πεντανόστιμο μεζέ!

Έχετε στο ψυγείο αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βραστά αυγά: Καθαρίστε τα με 1 κίνηση με ένα κόλπο που δεν σας πάει το μυαλό

Υλικά

  • 4 αυγά βρασμένα
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 150γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 30γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Γεμίσε τα βραστά αυγά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια και έφτιαξε έναν πεντανόστιμο μεζέ

Βήμα 1

Κόβετε τα αυγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.

Βήμα 4

Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.

Βήμα 5

Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αυγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξύδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share