Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κριθαράκι (μανέστρα) με κρέας στην κατσαρόλα - «Λιώνει» στο στόμα!

Θα πάθετε την πλάκα σας!

19 Οκτωβρίου 2022 12:07
Κριθαράκι (μανέστρα) με κρέας στην κατσαρόλα - «Λιώνει» στο στόμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εύκολη και χορταστική συνταγή, κατάλληλη για αυτή την εποχή! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το μαγειρικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο του κρέατος και να γίνει σαν λουκούμι

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά) σε μπουκιές
  • 2 καρότα σε χονδρές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 3 φρέσκες ντομάτες, χωρίς σπόρους, χοντροτριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1l ζωμός κρέατος, έτοιμος ή σπιτικός
  • 1 πακέτο κριθαράκι (μανέστρα)
  • αλάτι, πιπέρι, 4-5 κόκκοι μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κριθαράκι (μανέστρα) με κρέας στην κατσαρόλα - «Λιώνει» στο στόμα!

  1. Ροδίζετε το κρέας σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο απ' όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά μια δυο φορές. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα 1'-2' μέχρι να αρχίσει να εξατμίζεται.
  2. Ανοίγετε την κατσαρόλα και προσθέτετε το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το μισό λίτρο ζωμό και μαγειρεύετε για 50'σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας συμπληρώνοντας με υγρό αν χρειάζεται ενδιάμεσα. Αφαιρείτε το κρέας με τρυπητη κουτάλα και το φυλάτε στην άκρη σκεπασμένο.
  3. Προσθέτετε το κριθαράκι συμπληρώνοντας σταδιακά με ζωμό (και ζεστό νερό, αν χρειαστεί) ώστε να έχει η κατσαρόλα ικανοποιητικό υγρό για όσο χρόνο μαγειρέματος υποδεικνύει η συσκευασία του.
  4. Ανακατεύετε τακτικά ώστε να ελέγχετε τα υγρά. Σκοπός είναι μέχρι να γίνει το κριθαράκι, να έχει απορροφήσει τους πολλούς ζωμούς αλλά να μην έχει στεγνώσει και να είναι ζουμερό.
  5. Ξαναρίχνετε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα με όλους τους ζωμούς που έχουν μαζευτεί στο πιάτο και ανακατεύετε προσεκτικά με το κριθαράκι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί. Σερβίρετε, αν θέλετε, με τριμμένο τυρί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share