Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσαλακωτή τυρόπιτα με μαγειρική σόδα και 2 τυριά για ονειρεμένη απόλαυση

Μοναδική γεύση!

29 Σεπτεμβρίου 2022 10:37
Τσαλακωτή τυρόπιτα με μαγειρική σόδα και 2 τυριά για ονειρεμένη απόλαυση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλεια τσαλακωτή τυρόπιτα, σαν πατσαβουρόπιτα, που μπορείτε να σερβίρετε σε κάθε περίσταση, με μπόλικη φέτα για ακαταμάχητη γεύση. Εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη σύμφωνα με τις συμβουλές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ηπειρώτικη κοσμιρή με φέτα, γάλα και άλλα 4 υλικά.

Υλικά

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. μαγειρική σόδα
  • 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 500 γρ. ανθότυρο (φρέσκο τριμμένο)
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Τσαλακωτή τυρόπιτα με μαγειρική σόδα και 2 τυριά για ονειρεμένη απόλαυση

Εκτέλεση

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στην πίτα.
  • Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.
  • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.
  • Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
  • Το λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.
  • Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
  • Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.
  • Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
  • Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 35 με 40 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share