Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Σκάνδαλο» στο πιάτο: Τρίβει τυρί πάνω από πατάτες και τα βάζει στον φούρνο - Ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Προετοιμαστείτε για μία πανδαισία γεύσεων!

17 Αυγούστου 2022 12:27
«Σκάνδαλο» στο πιάτο: Τρίβει τυρί πάνω από πατάτες και τα βάζει στον φούρνο - Ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρίβει τυρί πάνω από πατάτες και τα βάζει στο φούρνο! Μπορεί τα υλικά που χρησιμοποιεί, να μην σας προδιαθέτει για κάτι μοναδικό. Δοκιμάστε το όμως μια φορά, και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Παράλληλα, δες εδώ τι πρέπει να κάνεις για να σου βγουν σούπερ τραγανές οι πατάτες φούρνου!

Μπορεί το συγκεκριμένο πιάτο να μην σας… ενθουσιάζει οπτικά, αν το δοκιμάστε, όμως, σίγουρα θα αλλάξετε άποψη. Δεν πρόκειται για ένα πιάτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε στην Ελλάδα, αλλά η δοκιμή θα σας πείσει. Και είναι πολύ απλό στην παρασκευή του.

Τα μόνο υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • 900γρ. πατάτες τριμμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 280 – 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας
  • 450γρ. ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον τρόπο παρασκευής, και προετοιμαστείτε για μία πανδαισία γεύσεων:

Εσύ το γνώριζες; Tι κίνδυνος υπάρχει στις πατάτες που πρασινίζουν;

Πραγματικά δώστε τεράστια προσοχή! Τι κίνδυνος υπάρχει αν φάτε πράσινη πατάτα για την υγεία σας; Μην είστε αφελείς και νομίζετε ότι δεν θα πάθετε ζημιά! Πόσο χρόνο χρειάζονται διάφορες τροφές να χωνευτούν και γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε!

Όταν διατηρείτε τις πατάτες σε κάποιο πολύ υγρό ή πολύ ζεστό περιβάλλον, πιθανώς να έχετε προσέξει κάτι ιδιαίτερο που συμβαίνει: έχουν την τάση να βγάζουν φύτρες και να παίρνουν μια πρασινωπή απόχρωση. Σίγουρα το κάνεις λάθος! Με ποιο λάδι γίνονται καλύτερες οι τηγανητές πατάτες!

Άλλωστε, αν διατηρείτε τις πατάτες κάπου με υγρασία, ή με αρκετό φως δεν πρόκειται να επηρεάσει τη γεύση τους. Αυτό είναι σωστό, αλλά μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας.

Σίγουρα μπορείτε απλά να κόψετε αυτές τις φύτρες και να μαγειρέψετε την υπόλοιπη πατάτα, αλλά αυτό δεν συνιστάται. Το σώφρον είναι να πετάξετε τελείως κάθε πατάτα που έχει πάρει πράσινη απόχρωση σε κάποιο σημείο της.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share