Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο τραγανή, γευστική και εύκολη τυρόπιτα

Τυρόπιτα με απάκι σε φόρμα κέικ

12 Αυγούστου 2022 10:31
Η πιο τραγανή, γευστική και εύκολη τυρόπιτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η τυρόπιτα περιέχει απάκι και ψήνεται σε φόρμα κέικ. Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς δίνει την πιο νόστιμη πρόταση για μία εναλλακτική τυρόπιτα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λαδοπεταχτή: Μια λαχταριστή και ιδιαίτερη τυρόπιτα από τη Θεσσαλία

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι απάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 και 2/3 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 συσκευασία κατίκι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια, τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Η πιο τραγανή, γευστική και εύκολη τυρόπιτα

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι . Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Βήμα 3

Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα.Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share