Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Μαγική σύνθεση: Με λίγο σκόρδο έφτιαξε την πιο απλή και νόστιμη μακαρονάδα που φάγατε ποτέ!

Απλά τέλεια!

17 Ιουλίου 2022 16:55
Μαγική σύνθεση: Με λίγο σκόρδο έφτιαξε την πιο απλή και νόστιμη μακαρονάδα που φάγατε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομερή μακαρονάδα στη στιγμή με περίσσια γεύση και φυσικά πλούσιο άρωμα. Είναι νηστίσιμη και μόλις τη δοκιμάσετε θα θέλετε να τη φτιάχνετε όλο τον χρόνο. Παράλληλα, δείτε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, όταν μαγειρεύουν μακαρόνια.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτο
  • 5 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)
  • 5 κουτ. σούπας λάδι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο χωρίς λιπαρή ουσία (μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη μαυρίσει)
  • μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι

Διαδικασία

σκορδο-μακαρονια-κουζινα-17-7

  • Tρίβουμε το ψημένο σουσάμι στο μούλτι, να γίνει σαν σκόνη.
  • Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Οταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε.
  • Βάζουμε στο τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι να κάψει και τότε ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε γρήγορα να μην καεί, αλλά μόνο να πάρει ωραίο ξανθό χρώμα, και το αδειάζουμε στα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι και μαύρο πιπέρι.
  • Συνοδεύουμε αυτήν τη μακαρονάδα με σαλάτα από σγουρό μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο.

Πηγή: gastronomos.gr

Θα χτυπάτε το κεφάλι σας: Οι 2 κινήσεις που κάνουμε όλοι και καταστρέφουν τα μακαρόνια

Τα μακαρόνια είναι πάντοτε ένα αγαπημένο μας πιάτο, καθώς είναι εύκολα, γρήγορα και νόστιμα με μια ωραία σάλτσα, αν και φυσικά χρειάζεται πρώτα να είμαστε προσεκτικοί, προτού τα δοκιμάσουμε.

Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.

Τα... κλασικά λάθη στο μαγείρεμα

Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.

Το άλλο είναι να ρίχνουμε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα. Καλύτερο είναι να το βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και να ανακατεύουμε, όταν τα έχουμε σουρώσει, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Εναλλακτικά βάζουμε και βούτυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share