Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αν δεν δοκιμάσεις, θα χάσεις! Ψητές πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο

Θα πάθετε την πλάκα σας!

14 Ιουλίου 2022 15:05
Αν δεν δοκιμάσεις, θα χάσεις! Ψητές πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ψητές πατάτες, που συνοδεύουν τέλεια όλα τα πιάτα μας, αρωματίζονται με σκόρδο και δεντρολίβανο, ψήνονται στον φούρνο και γίνονται απίστευτα τραγανές και νόστιμες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποιος πείνασε; Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • 2½ κιλά πατάτες, χωρίς φλούδα σπορέλαιο αλάτι θαλασσιν
  • 1 κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες, με τη φλούδα
  • 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
  • λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Αν δεν δοκιμάσεις, θα χάσεις! Ψητές πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο

Βήμα 1

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C στον αέρα. Ρίχνουμε 6 κουτ. σούπας σπορέλαιο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ζεματάμε τις πατάτες για 5΄. Τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.

Βήμα 2

Τις μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 50΄ γυρίζοντας τις πατάτες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε μερικούς κύβους βούτυρο και ψήνουμε για 10΄-15΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο ενδιάμεσο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share