Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Σοκολατένια "κόλαση" με 4 υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ

Η απόλυτη πρόταση για εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου

30 Ιουνίου 2022 11:19
Σοκολατένια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόλυτη πρόταση για δροσερό και σοκολατένιο γλυκό ψυγείου για εσάς που αγαπάτε τη σοκολάτα όσο κανένας. Φτιάχνεται με 5 υλικά σε χρόνο ντε τε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπανανογλυκό με μέλι, σοκολάτα και φουντούκια.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια σοκολάτας
  • 600 ml γάλα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 10 g άγαρ άγαρ
  • Κακάο για πασπάλισμα

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Φανταστικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου: Τρουφάτο μυρμηγκάτο, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Χαμός γίνεται με αυτό το θεϊκό σοκολατένιο τρουφάτο μυρμηγκάτο από την Αργυρώ. Γίνεται μάχη για ένα κομμάτι από αυτό το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ένα υπέροχο φαγητό: Καραμελωμένη πανσέτα με bbq sauce, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για το κέικ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 220 γρ. γάλα
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 220 γρ. γάλα
  • 110 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο

Για επικάλυψη

Τρούφα σοκολάτας

Διαδικασία

Φανταστικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου: Τρουφάτο μυρμηγκάτο, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για το μείγμα

  • Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι.
  • Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα μακρόστενο ταψί 35×25 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, κάτω σχάρα, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
  • Θα σιροπιάσουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4 με 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά το τρουφάτο μυρμηγκάτο, τυλίγουμε με μεμβράνη ολόγυρα το ταψί μαζί με το γλυκό.
  • Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες, ώστε το σιρόπι να διατρέξει όλη την πίτα.
  • Απολαύστε σιροπιαστό γλυκό, καλά ποτισμένο και χωρίς να κολυμπάει στο σιρόπι.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, ζάχαρη άχνη και βανίλια.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  • Γυρίζουμε το ταψί και βγάζουμε τη μεμβράνη.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με τρούφα σοκολάτας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
  • Το τρουφάτο μυρμηγκάτο διατηρείται στο ψυγείο και αποτελεί ένα φανταστικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου.

Μυστικά

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξέχασες να τα βγάλεις από το ψυγείο, δείτε παρακάτω πως να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό και πώς να φέρεις γρήγορα τα αυγά σου σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το ταψί μακρόστενο 35×25 εκατοστά ή στρογγυλό 34 εκατοστά.
  • Προτεινόμενο ψήσιμο στις αντιστάσεις, κάτω σχάρα στους 170°C. Εναλλακτικά, ψήσιμο στον αέρα στην μεσαία σχάρα, στους 160°C. Ο φούρνος πάντα πολύ καλά προθερμασμένος.
  • Για τέλειο σιρόπιασμα, το γλυκό να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.
  • Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο γλυκό, αφού κρυώσει τελείως από το σιρόπιασμα.
  • Παγώστε το γλυκό στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share