Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σταματήστε το αμέσως! Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι στο ψήσιμο της μπριζόλας

Δώστε βάση!

27 Ιουνίου 2022 12:57
Σταματήστε το αμέσως!  Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι στο ψήσιμο της μπριζόλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιο είναι το λάθος που κάνετε στο ψήσιμο της μπριζόλας; Το Athensmagazine.gr, έμαθε όλα τα μυστικά, και σας τα αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα μπαχαρικά που ταιριάζουν με το ψητό κρέας.

Ο Άντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο1 λάθος που κάνουν όλοι. Ζηλεύετε τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείτε γιατί δε μπορείτε ποτέ να πετύχετε κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείτε στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;

λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας

O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δε μπορείτε να πετύχετε τη σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν τη μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και "πειράζουν" το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσετε να "ξεκουραστεί" για 10 με 15 λεπτά. "Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να 'ξεκουραστεί'. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σας βγαίνει τέλεια".

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share