Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν έχετε φάει καλύτερο: Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

2 Μαΐου 2022 17:49
Δεν έχετε φάει καλύτερο: Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοτόπουλο στο φούρνο όλοι έχουν δοκιμάσει και ναι μπορεί να είναι νόστιμο... αλλά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν προσθέσετε κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές. Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή που θα απογειώσει το κοτόπουλο στον φούρνο.

Παράλληλα, ανακαλύψτε την καλύτερη συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια.

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 150 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες, καθαρισμένες
  • 1 κουτ.γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό

Δεν έχετε φάει καλύτερο: Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά στα πρώτα 20΄.
  • Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αν θέλουμε με κριθαράκι ή λιγκουίνι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share