Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με ελιές και μουστάρδα

Δροσερό και νηστίσιμο πιάτο

11 Απριλίου 2022 10:52
Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με ελιές και μουστάρδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι η καλύτερη πρόταση για τη περίοδο της νηστείας. Εξάλλου, ποιός δεν αγαπά τα μακαρόνια; Παράλληλα, δοκιμάστε το νηστίσιμο κέικ ταχίνι και κομματάκια σοκολάτας.

Υλικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) μικρόσχημα ζυμαρικά (κατά προτίμηση φαρφάλες ή βίδες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 4 αγκιναράκια από βαζάκι, (διατηρημένα σε λάδι), καλά στραγγισμένα και λεπτοκομμένες
  • 12 ελιές της αρεσκείας, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με ελιές και μουστάρδα

Διαδικασία

  • Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγκιναράκια και τις ελιές, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα Maille dijon originale με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share