Γιαγιαδίστικο στιφάδο με χοιρινές μπριζόλες λαιμού!
Το στιφάδο είναι ένα φαγητό που γίνεται υπέροχο σχεδόν με όλα τα είδη κρέατος
Στιφάδο με χοιρινές μπριζόλες λαιμού μια πεντανόστινη συνταγή που θυμίζει... γιαγιά! Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι το στιφάδο το φτιάχνουμε μόνο με λαγό ή μοσχάρι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Το στιφάδο είναι ένα φαγητό που γίνετε υπέροχο σχεδόν με όλα τα είδη κρέατος.
Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες: Μαριναρισμένες με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι
Υλικά
- Χοιρινο 4 μπριζόλες λαιμού
- Ελαιολαδο για το τσιγάρισμα
- Κρεμμυδι 1 πακέτο στιφάδου κατεψυγμένα ξεπαγωμένα
- Σκορδο 2 σκελίδες
- Δάφνη 2 φύλλα
- Κανελά 1 ξυλάκι
- Πιπέρι 1 πρέζα μαύρο
- Αλατι
- Ντοματα 300-400γρ τριμμένες
- Πελτές Ντομάτας 2 κ.σ
- Κρασι 1 ποτηράκι κόκκινο
Στην συνταγή μας σήμερα θα το φτιάξουμε με ζουμερές χοίρινες μπριζόλες, σιγομαγειρεμένες μέσα σε υπέροχη δεμένη σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, αρωματισμένη με κανέλα και ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια που ολοκληρώνουν την τελειότητα αυτού του πιάτου. Ένα φαγητό με ανεπανάληπτη γεύση ιδανικό για να συγκεντρώσετε όλη την οικογένεια γύρο από το Κυριακάτικο τραπέζι.
Είναι ένα πολύ πλούσιο σε γεύσεις φαγητό με το κρέας να γίνεται λουκούμι και να λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το και κάντε τους όλους να παραμιλούν.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που θα κάνουμε το στιφάδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Προσθέτω και το μισό πακέτο κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε λίγο νεράκι, τόσο όσο χρειαστεί για να μαγειρευτεί το στιφάδο μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Στην μισή ώρα προσθέτω τα άλλα μισά κρεμμύδια.
Σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμο!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou
Πηγή: daddy-cool.gr