Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου με μια αλλιώτικη συνταγή - Το μυστικό με το γάλα!

Πεντανόστιμες!

29 Ιανουαρίου 2022 12:56
Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου με μια αλλιώτικη συνταγή - Το μυστικό με το γάλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο νόστιμη συνταγή, για πατάτες φούρνου! Είμαστε σίγουροι ότι θα τις φτιάξετε για το τραπέζι σας! Αν όμως, θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό πιάτο, μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με τυρί και πατάτες, να το σκεπάσετε με μπέικον και το βάλετε στο φούρνο!

Υλικά:

  • Πατάτες
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • Βούτυρο
  • Τυρί τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

πατάτες φούρνου γάλα

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα.
  2. Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε. Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).
  3. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Πως να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι «καρκινογόνες»

Πατάτες τηγανιτές: Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες, καθώς είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερα επίπεδα του επικίνδυνου χημικού συστατικού ακρυλαμιδίου, που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η πρόσληψη σε ακρυλαμίδιο. Πρόκειται για χημική ουσία που αναπτύσσεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχηματίζεται από μια χημική αντίδραση των σακχάρων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη. Παράλληλα δείτε και ένα κόλπο για να τις καθαρίσετε εύκολα.

Πως θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο:

  • Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο.
  • Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι για πάνω από 2 – 3 φορές.
  • Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα.
  • Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά.
  • Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα.
  • Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share