Τα γλυκάκια... σκέτοι μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα που θα τρελάνουν τους πάντες
Μια υπέροχη συνταγή
29 Ιανουαρίου 2022 11:36
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Αν δεν μπορείτε να… αντισταθείτε στις γλυκές λιχουδιές, τότε το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για γλυκάκια με σοκολάτα. που είναι… σκέτοι μπελάδες, φτιάχνονται με ζαχαρούχο γάλα και θα τρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη άχνη, την ινδική καρύδα, τα πολύχρωμα τρουφάκια, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια των 30-35 γρ. με το παραπάνω μείγμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να απλώσουν και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, βουτάμε τα γλυκάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα μεταφέρουμε εκ νέου στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότο και bueno
Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι η χαρά του παιδιού και για τη γεύση του αλλά και για την διαδικασία παρασκευής του! Πρόκειται για ένα γλυκό με κρέμα, μπισκότο και bueno που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το (απλό) γάλα.
Περνάτε από σίτα τους 3 κρόκους και τους αφήνετε να στάξουν μέσα στα γάλατα.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχετε ένα πυκνό μείγμα.
Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια σαντιγί κι ανακατεύετε απαλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνετε κατά μέρος.
Ανακατεύετε την λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα με μια μαρίζ κι έπειτα προσθέτετε και την υπόλοιπη σαντιγί κι ανακατεύετε απαλά με τον αυγοδάρτη.
Αφήνετε στην άκρη και αυτό το μπολ και βουτάτε τα μπισκότα στο γάλα και τα παρατάσσετε σε ένα ταψάκι και φτιάχνετε στρώσεις από μείγμα σοκολάτας-πραλίνας, μπισκότα και μείγμα ζάχαρούχου γάλακτος.