Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Γρήγορη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά

Θεσπέσια και πανεύκολη

7 Ιανουαρίου 2022 11:34
Γρήγορη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή είναι η πιο εύκολη μπουγάτσα που έφτιαξες ποτέ. Μόνο με 3 υλικά! Γρήγορη, νόστιμη και χωρίς κόπο.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φύλλο κρούστας, ζαχαρούχο γάλα και βούτυρο.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας (500γρ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150γρ. περίπου βούτυρο (λιωμένο)

μπουγατσα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στο πυρέξ και το αλέιφουμε με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
  • Κάθε φύλλο το “τσαλακώνουμε – σουφρώνουμε”.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Όταν έχουμε τελειώσει με όλα τα φύλλα, πρέπει να έχουμε στο πυρέξ μας, τσαλακωμένα φύλλα.
  • Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα, έως ότου πάρουν χρώμα.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε νερό. Χρησιμοποιώντας το κουτί του ζαχαρούχου, γεμίζουμε 2 φορές με νερό και το προσθέτουμε στο μπολ με το ζαχαρούχο.
  • Προσθέτουμε 2 βανίλιες προαιρετικά.
  • Όταν τα φύλλα ροδίσουν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τα φύλλα με το γάλα.
  • Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, έως ότου δούμε το γάλα να πήζει.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο τη μπουγάτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share