Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Εύκολες σπιτικές καριόκες με ζαχαρούχο γάλα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Ιανουαρίου 2022 12:48
Εύκολες σπιτικές καριόκες με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταπληκτικές σπιτικές καριόκες που θα σας ξετρελάνουν με τη μοναδική γεύση τους! Ιδανικές για αυτούς που αγαπούν την σοκολάτα και τέλειο κέρασμα για τις γιορτές και όχι μόνο! Για εσάς που είστε φανατικοί της σοκολάτας, αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. ‏βούτυρο
  • 225 γρ. ‏πτι μπερ
  • 100 γρ. ‏καρύδια
  • 150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. ‏μέλι
  • 10 γρ. ‏κονιάκ
  • 15 γρ. ‏κακάο
  • 1 κ.γ. κοφτή ‏κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 350 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Συνεχίζουμε και βάζουμε τα 3/4 της ποσότητας των μπισκότων στο μίξερ και τα χτυπάμε. Το αδειάζουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, τα οποία χτυπάμε επίσης. Είναι σημαντικό να μην θρυμματιστούν τελείως, αλλά να υπάρχουν μερικά μεγαλύτερα κομμάτια.
  • Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και καρύδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι, το κονιάκ, το κακάο, την κανέλα και τις βανίλιες, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο 1/4 των μπισκότων, τα σπάμε κα τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να σφίξει καλά.
  • Στην συνέχεια, απλώνουμε μία μαγειρική μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας μας και τοποθετούμε το μείγμα μας. Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα πάνω στην μεμβράνη, ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι. Στην συνέχεια, το τυλίγουμε καλά με την μεμβράνη (όπως φαίνεται και στο βίντεο). Προσέχουμε να τυλίξουμε καλά και σφιχτά τις άκρες.
  • Έπειτα, βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Εφόσον περάσουν οι 2 με 3 ώρες, το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε την μεμβράνη. Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
  • Συνεχίζουμε και παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι και το βουτάμε στην κουβερτούρα, που έχουμε προηγουμένως λιώσει με την μέθοδο μπεν μαρί. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία μαγειρική λαδόκολλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share