Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Σου κάηκε το κρέας; - Το κόλπο με το γάλα που θα σου λύσει τα χέρια

Σωτήρια λύση!

23 Νοεμβρίου 2021 12:10
Σου κάηκε το κρέας; - Το κόλπο με το γάλα που θα σου λύσει τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια στιγμή να αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο και μια δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από την κουζίνα, μια μυρωδιά που φανερώνει ότι το φαγητό έχει αρπάξει. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έχει τύχει σε όλους, ακόμα και στους καλύτερους μάγειρες. Κι όμως, αν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη – δεν χρειάζεται να το πετάξεις! Παρακάτω θα σου δείξουμε το "μαγικό" κόλπο με το γάλα για να σώσεις το κρέας σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν πριν μπείτε στη διαδικασία μαγειρέματος να γνωρίζατε και για την ποιότητα του κρέατος, δείτε εδώ το κόλπο για να καταλάβετε αν το κρέας σας είναι φρέσκο μόνο από το χρώμα.

Αν, λοιπόν, καθώς μαγειρεύετε το κρέας καταλήξετε με καμένη πρωτεΐνη εξωτερικά και ωμό περιεχόμενο, κόψτε τις καμένες στρώσεις και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό.

κάηκε το κρέας

Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετε το σε άλλο μπολ και σκεπάστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας επιπλέον τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και άρωμα είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

Συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες; Σταματήστε το αμέσως

Ξέρετε το λόγο που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε κρέας μαζί με πατάτες; Το Athensmagazine.gr τον ανακάλυψε και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό σας σύστημα ή ακόμη και να σας αρρωστήσουν όταν συνδυάζονται με άλλες με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στην υγεία. Μέσα σ' αυτές ανήκουν οι πατάτες μαζί με το κρέας.

πατάτες με κρέας συνδυασμός

Συγκεκριμένα, το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος που χρειάζονται όξινα. Όταν, λοιπόν, συνδυάζονται προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια. Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, δείτε εδώ τι συμβαίνει όταν το κρέας είναι πιο σκούρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share