Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θεσπέσια μηλόπιτα με πορτοκάλι για διαβητικούς

Γιατί και οι διαβητικοί δικαιούνται το γλυκάκι τους

16 Νοεμβρίου 2021 12:10
Θεσπέσια μηλόπιτα με πορτοκάλι για διαβητικούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η μηλόπιτα είναι λαχταριστή αλλά και αθώα, αφού δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, παρα μόνο φρουκτόζη. Η διατροφή μπορεί πάντα να συνδυαστεί με νοστιμιά και ο διαβήτης να μην μας στερεί στιγμές απόλαυσης. Για μια πιο μαμαδίστικη μηλόπιτα διαβάστε αυτή τη συνταγή.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά

Για την μηλόπιτα

  • 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)
  • 130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 70γρ. φρουκτόζη
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • ½ κουτ. σούπας κανέλα
  • ½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο

Για την επικάλυψη

  • 3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε όλα τα υλικά της μηλόπιτας, εκτός από τα μήλα, μέχρι να έχετε ένα αρκετά σφιχτό μίγμα.
  • Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25εκ. και αδειάζετε μέσα τη ζύμη της βάσης. Στρώνετε την επιφάνεια με μία μαρίζ, καρφώνετε επάνω τις φέτες των μήλων ανά τακτά διαστήματα και βάζετε την φόρμα στον φούρνο. Ψήνετε την μηλόπιτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  • Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όσο είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share