Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κολασμένη νηστίσιμη καρυδόπιτα!

Καλή σας όρεξη!

1 Νοεμβρίου 2021 23:45
Κολασμένη νηστίσιμη καρυδόπιτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο νόστιμη αλλά και νηστίσιμη καρυδόπιτα που έχετε φάει! Θα γλείφετε τα χέρια σας! Μία από τις πιο γλυκές συνταγές. Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Δείτε τα υλικά που χρειάζονται αλλά και την εκτέλεση παρακάτω!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα τριμμένη
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπράντι
  • 2/3 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
    ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
    για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές και μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζάχαρη, το νερό, την καρυδόψιχα, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
  • Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα.
  • Μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια, σταφίδες μαύρες και ξανθές.

Σοκολατάκια με αμύγδαλο και 3 υλικά!

Σοκολατάκια με αμύγδαλο και 3 υλικά!

Σοκολατάκια “βραχάκια” με ολόκληρα αμύγδαλα με μόνο 3 υλικά. Ένα απολαυστικό σοκολατάκι, ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών, εξαιρετικά εύκολο στη παρασκευή του.

Μια πανεύκολη απαράμιλλη συνταγή για τα τέλεια σοκολατάκια για την οικογένειά σας, τους καλεσμένους σας αλλά και για να τα προσφέρετε ως δώρο σε μια όμορφη συσκευασία. Φτιάξτε επίσης Κέικ σοκολάτας υγρό και πεντανόστιμο!

Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος ή μαύρης κουβερτούρας ή ανάμεικτες 1/2 φλ. γάλακτος+1/2 φλ. μαύρης κουβερτούρας)
1 κ.γ. σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα τους ανάλατα, ή ελαφρώς αλατισμένα αν είναι στις προτιμήσεις σας
τρούφα μαύρης ή πολύχρωμης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα ταψί με μικρές εγκοπές για muffins και τοποθετείτε στις εγκοπές χάρτινες θήκες για cupcakes/muffins (14-16 εγκοπές ανάλογα με το μέγεθος των εγκοπών). Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και το σπορέλαιο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα, για 1½-2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο ρευστό μείγμα.

Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 1 λ, ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύετε με κουτάλι να καλυφθούν με τη σοκολάτα και ενσωματωθούν ισομερώς τα αμύγδαλα. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών (βλέπε βίντεο) γεμίζετε ισομερώς τις θήκες με το μείγμα σοκολάτας-αμυγδάλων. Από πάνω πασπαλίζετε, προαιρετικά, τρούφα πολύχρωμης ή μαύρης σοκολάτας.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά τα σοκολατάκια. Τα σερβίρετε χωρίς ή με τη χάρτινη θήκη τους και τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα και περισσότερο χρόνο στο ψυγείο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share