Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κέικ σοκολάτας υγρό και πεντανόστιμο!

Δοκιμάστε το!

18 Σεπτεμβρίου 2019 08:18
Κέικ σοκολάτας υγρό και πεντανόστιμο!

Μια κλασική Γαλλική συνταγή για το υπέροχο “Moelleux au Chocolat Gateau“, ένα υπέροχο υγρό και πλούσιο σε γεύση σοκολάτας κέικ, πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Το Moelleux au Chocolat Gateau είναι ένα διάσημο κέικ στη Γαλλία που λόγω της εξαιρετικής γεύσης του και της υγρής υφής του έγινε διάσημο σε όλο το κόσμο. Μια απλή και εύκολη συνταγή με λίγα και απλά υλικά παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για το κέικ “λάβα” με μόνη διαφορά ότι ψήνετε για λίγο περισσότερο χρόνο και έτσι το εσωτερικό του δεν είναι τόσο υγρό. Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Υλικά συνταγής

4 αυγά
200 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας), κομμένη σε μικρά κομματάκια
150 γρ. (2/3 φλ.) βούτυρο ανάλατο, κρύο κομμένο σε κομμάτια (+ λίγο επιπλέον βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
135 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματα, ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ., στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε τα βούτυρο σε κομμάτια και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλ. σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το μπολ και τα ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τελείως τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να χλιαρίνει αρκετά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλειο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο!

Προσθέτετε το σχεδόν κρύο πλέον μείγμα λιωμένης σοκολάτας και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε πάνω στο σοκολατένιο μείγμα το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να πήξει. Το βγάζετε από το φούρνο, “περνάτε” ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στο κέικ και τα τοιχώματα του ταψιού , το αφήνετε πάνω σε σχάρα για 10 λ να κρυώσει.

Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνειά του ή να κόψετε λωρίδες χαρτιού όπως θα δείτε στο βίντεο ώστε να το διακοσμήσετε και να έχει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το σερβίρετε όπως είναι ή με σαντιγί, παγωτό ή φρούτα εποχής.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share