Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Απίστευτο!

16 Σεπτεμβρίου 2019 20:55
Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Αυτές οι παγωμένες σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά απλά θα σας ξετρελάνουν...

Ένα δροσερό, τέλειο, ιδανικό για όλες τις ώρες γλυκάκι που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το φτιάξετε σε χρόνο “dt” και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του.


Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (ή κουβερτούρα πραλίνα “Nestle”), ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
15 μπισκότα digestive, κομμένα σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζετε το πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να ακουμπάει το νερό που βράζει στο μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα.

Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο, αναμιχθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μέτριο τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ. Μεταφέρετε στο πυρέξ το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, φροντίζοντας να κάνετε μια στρώση σοκολάτας στην επιφάνεια και να μην προεξέχουν μπισκότα.Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1-1½ τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μπουκίτσες και σερβίρετε.

Σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για να απολαύσετε εσείς και η οικογένεια σας ή οι φίλοι σας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την σοκολατόπιτα! Θα λιώνει στο στόμα σας! Μπορείτε να την συνδυάσετε με παγωτό βανίλια! Ο συνολικός χρόνος για να ετοιμάσετε την συνταγή είναι γύρω στην μια ώρα! Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί τότε μπορείτε να κάνετε και σοκολατόπιτα με καρύδια!

Υλικά:

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
115 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
30 γρ κακάο

Για την σως:

500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάω είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.

Προσθέτω τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει παστέλ κίτρινο χρώμα.

Ρίχνω την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και προσθέτω και το γάλα.

Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.

Προετοιμάζω το ταψί ή το πυρέξ (20x30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνω μέσα το σοκολατένιο μείγμα.

Ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).

Το βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάω όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα, το ρίχνω στην κουβερτούρα αφήνω 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το ρίχνω στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσω να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνω για 2 ώρες να απορροφηθεί.

Ξανακόβω τα κομμάτια και σερβίρω. Μπορώ να συνοδεύσω με παγωτό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share