Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Λαχταριστά κεφτεδάκια με φέτα και γιαούρτι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

21 Οκτωβρίου 2021 12:39
Λαχταριστά κεφτεδάκια με φέτα και γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεφτεδάκια: Το Athensmagazine.gr βρήκε μια λαχταριστή συνταγή για κεφτεδάκια με φέτα και γιαούρτι που θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό τόσο για το μεσημεριανό τραπέζι όσο και για το βραδινό. Δοκιμάστε τα! Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου σαν τηγανιτά.

Υλικά

  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 1 1/2κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα τυρί φέτα
  • ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια: Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε στο τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε απ’ το μείγμα μας και ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  • Αφήνουμε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και αφήνουμε να κρυώσουν σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: daddy-cool.gr

Κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα σκέτη κόλαση!

Κεφτεδάκια στη λαδόκολλα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα. Ο κιμάς μοσχαρίσιος ως επί το πλείστον, αλλά και ανάμεικτος με χοιρινό κιμά ή και πρόβειο μεταμορφώνεται και μαζί και με άλλα συστατικά και μπαχαρικά μας δίνει αξιοζήλευτα πιάτα.

Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου σαν τηγανητά.

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά,
  • 400 γρ, κιμά χοιρινό,
  • 5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον,
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
  • 1 κουταλιά οξύμελο,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα,
  • μια πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη,
  • 1- 2 αυγά,
  • 100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο,
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο),
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης,
  • αλάτι,
  • πιπέρι και
  • ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια στη λαδόκολλα: Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Λαχταριστά κεφτεδάκια με φέτα και γιαούρτι

Μετά από μισή ώρα

  • Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί.
  • Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες.
  • Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Στρώνουμε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα
  • Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάμεσα από τους κεφτέδες.
  • Στην άκρη της λαμαρίνας βάζουμε και 2 -3 πιπεριές κέρατο.
  • Ψήνουμε στους 220ο αέρα και γκρίλ για 45 λεπτά περίπου.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share