Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Nόστιμο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Δείτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

5 Οκτωβρίου 2021 12:55
Nόστιμο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε παιδιά και θέλετε να τους φτιάξετε ένα γλυκό που θα τους ξετρελάνει, δοκιμάστε να φτιάξετε το μπισκοτογλυκό ψυγείου που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@star. Επίσης, δείτε τη συνταγή για ένα κολασμένο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα!

Yλικά:

  • 1½ συσκευασία ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα 75% ή γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Ανοίγουμε μια ολόκληρη συσκευασία μπισκότα , με ένα μαχαιράκι αφαιρούμαι τη κρέμα μέσα από τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ τρίμματα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Μεταφέρουμε το μπισκότο στο Pyrex, απλώνουμε και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να το στρώσουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει 2’.
  6. Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με τη κρέμα από τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα.
  7. Ξαναχτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα μέχρι να σφίξει αρκετά για 4’, όχι να γίνει σαντιγί, να είναι όμως αφράτη και πηχτή.
  8. Τρίβουμε με το χέρι μας τα υπόλοιπα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μισά μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές
  9. Βγάζουμε το Pyrex από το ψυγείο, αδειάζουμε τη κρέμα μέσα και με την βοήθεια της μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, με όσα μπισκότα μας έχουν περισσέψει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο για τουλάχιστον 120’.
  11. Σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο και σοκολάτα τριμμένη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share