Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Σοκολατόπιτα: Εύκολη συνταγή για το πιο ζουμερό «Γλυκό της Αγάπης»

Γλυκό με τέλεια υφή!

18 Σεπτεμβρίου 2021 14:54
Σοκολατόπιτα: Εύκολη συνταγή για το πιο ζουμερό «Γλυκό της Αγάπης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή, εύκολη και πάρα πολύ γρήγορη συνταγή. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας αυτή την υπέροχη συνταγή για σοκολατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Το ζουμερό αυτό γλυκό, ονομάζεται αλλιώς «Γλυκό της Αγάπης», γιατί κυρίως το προτιμούν ζευγάρια την ημέρα των ερωτευμένων.

  • Προετοιμασία 30 λεπτά
  • Εκτέλεση 35 λεπτά
  • Αναμονή 2 ώρες

Συνολικός χρόνος

  • 3 ώρες 5 λεπτά
  • Μερίδες 8
  • Θερμίδες 390 θερμίδες

Υλικά

Για το κέικ:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 200 ml νερό
  • 100 γραμμ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 75 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

Για τη γκανάς:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

    Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το κέικ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα και όταν μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, κακάο μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε τη γκανάς:
Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

  • Μοντάρισμα:

Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια, περιχύνουμε με το σιρόπι και περιμένουμε να το απορροφήσει. Περιμένουμε για 5 λεπτά και αδειάζουμε τη γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα. Απλώνουμε με τη μαρίζ. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο να δέσει πριν τη σερβίρουμε.

Αν λατρεύεις και εσύ την σοκολάτα, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή για προφιτερόλ χωρίς σου!

Μωσαϊκό... για να τρελαίνονται όλοι με ζαχαρούχο γάλα, λευκή σοκολάτα και φυστίκια

Πάντα το μεσημέρι και μετά το φαγητό έχουμε μια… μικρή επιθυμία για ένα γλυκό. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προσφέρει μια υπέροχη συνταγή για μωσαϊκό με λίγα υλικά, τα οποία μπορούν να κάνουν θαύματα και, μέσα σε αυτά, υπάρχουν το ζαχαρούχο γάλα, η λευκή σοκολάτα και τα φυστίκια.

Τα υλικά αυτά συνδυάζονται εξαιρετικά και το γλυκό αυτό γίνεται πεντανόστιμο στο αποτέλεσμά του. Δεν χρειάζεται, μάλιστα, να κάνετε πολλές κινήσεις και να σας πάρει πολλή ώρα, προκειμένου να το παράξετε. Με μόλις τρεις κινήσεις, μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τους πάντες ευτυχισμένους μετά από ένα ωραίο γεύμα, όπως και το γλυκό ψυγείου που μπορεί να είναι έτοιμο σε 10 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 φέτες)

125 γρ. βούτυρο

360 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

3 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)

½ πακέτο (περίπου 100 γρ.) μπισκότα πτι μπερ

100 γρ. κράνμπερι

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμη για την επικάλυψη

½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο με την κουβερτούρα (τα βάζουμε δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα). Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).

Σπάμε μέσα τα μπισκότα – όχι σε τρίμματα – και προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα φιστίκια και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα, το οποίο αδειάζουμε σε μεμβράνη. Του δίνουμε σχήμα μακρόστενο, σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο, περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και το ρολάρουμε σε σπασμένο φιστίκι Αιγίνης. Το τυλίγουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.

Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share