Εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα ψυγείου με πτι μπερ
Για τους απανταχού γλυκατζήδες

Μια εύκολη, γρήγορη, δροσερή και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα. Μια συνταγή έτοιμη για το ψυγείο σε 20-25 λεπτά, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά
•1 ½ πακέτα πτι μπερ των 225g
•1 φλιτζάνι βούτυρο
•225g σοκολάτα κουβερτούρα
•1 ½ φλιτζάνι κακάο
•1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
•3 κουταλιές της σούπας νερό
•2 αβγά & 3 κρόκοι αυγών
•2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
•1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
•σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέικ ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.
Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς κάρπους ή με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.
Bonus: Αφράτη σοκολατόπιτα που είναι έτοιμη σε 9 λεπτά!
Εύκολο και πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ που είναι έτοιμο στο πι και φι, έχει λίγα, φθηνά υλικά και μπορείτε να το φτιάξετε άνετα όλοι! Αν σας αρέσουν και τα γλυκά ψυγείου, σας έχουμε την ιδανική πρόταση!
Θα χρειαστείτε:
- 375 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. Βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού Ζάχαρη
- 1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού Αλεύρι γ.ο.χ.
- 7 Αυγά
Εκτέλεση
- Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
- Κατόπιν ρίξτε και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.
- Εν τω μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.
- Βουτυρώστε καλά μία φόρμα ή 12 μικρές φόρμες και ρίξτε μέσα το μείγμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 C για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς!!!
- Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό).
- Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.Κόψτε το παρουσία των ενδιαφερομένων.