Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τριπλή απόλαυση! Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Νόστιμη αρωματική γέμιση!

17 Σεπτεμβρίου 2021 16:41
Τριπλή απόλαυση! Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Κλασικά τρουφάκια με γέμιση από κρέμα γκανάς, επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας και στο τέλος κακάο. Τριπλή απόλαυση δηλαδή. To Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις γλυκό με κακάο και πτι μπερ.

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 500 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
  • 275 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. Cointreau
  • 1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα του

Επικάλυψη

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τα 500 γρ. κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώσει όλη, βάζουμε το μείγμα πάνω σε μπεν μαρί. Τέλος, προσθέτουμε το Cointreau.

Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου, αλλά σε δροσερό δωμάτιο. Έπειτα λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς για πολύ ώρα, μέχρι να χλιαρύνει και να φαίνεται πιο γυαλιστερή.
Βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο κακάο που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι. Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα της επικάλυψης, κουνάμε δεξιά-αριστερά το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει τα τρουφάκια. Μαζεύουμε τα τρουφάκια, τινάζοντάς τα από το κακάο. Τα διατηρούμε για 15 ημέρες σε κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος.

Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Εύκολα τρουφάκια καρύδας γεμιστά με πραλίνα - Θα σας τρέχουν τα σάλια

Τρουφάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για υπέροχα τρουφάκια καρύδας γεμιστά με πραλίνα για όσους λατρεύουν το ινδοκάρυδο και την σοκολάτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη συνταγή, δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα τρουφάκι! Τα παιδιά θα την λατρέψουν.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια banoffee σκέτος πειρασμός!

Υλικά

  • Τυρί Κρέμα 250 γρ τύπου Φιλαδέλφεια
  • Ζάχαρη 80 γραμμάρια
  • Ινδοκάρυδο 150 γρ τριμμένο
  • Πραλίνα 1 κουταλάκι του γλυκού (για κάθε μπαλίτσα)
  • Ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση για τρουφάκια καρύδας γεμιστά

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε αυτά τα δυο υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
  • Ζυμώνουμε για λίγο τα υλικά μας με το χέρι μέχρι να γίνει ένα σφιχτό και δεμένο μείγμα.
  • Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μικρές μπαλίτσες.
  • Έπειτα, γεμίζουμε αυτές τις μικρές μπαλίτσες στο κέντρο με ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα και τις κλείνουμε σιγά σιγά.
  • Αφού τελειώσουμε με την παρασκευή, πασπαλίζουμε τα τρουφάκια μας με επιπλέον ινδοκάρυδο! Καλή όρεξη!

Τρουφάκια συνταγή

Πηγή: daddy-cool.gr

Πεντανόστιμα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη με μόνο 3 υλικά

Τρουφάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε για εσάς μια πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Μια πανεύκολη συνταγή που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια Maltesers έτοιμα σε 10'.

Υλικά

  • Βερίκοκα 200 γρ αποξηραμένα
  • Καρύδια 200 γρ ψιλοκομμένα
  • Κουβερτούρα 200 γρ λιωμένη

Έχουν μόνο τρία υλικά και καθόλου ζάχαρη. Την γλύκα τους την αντλούν από την αποξηραμένα βερίκοκα και την ζάχαρη που έχει η κουβερτούρα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε σοκολάτα υγείας για να μην έχει ούτε αυτή την ποσότητα ζάχαρης.

Είναι λοιπόν πιο υγιεινά από τα συνηθισμένα τρουφάκια σοκολάτας και μπορείτε να τα απολαύσετε άφοβα και χωρίς ενοχές ακόμη και σε περίοδο διατροφής. Με μέτρο. Η σοκολάτα λιώνει στο στόμα και η γέμιση είναι απλά τέλεια.

Τρουφάκια: Εκτέλεση

  • Στην αρχή χτυπάμε στο μούλτι τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  • Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα στο μέγεθος που θέλουμε σε μπαλάκια. Βάζουμε τα μπαλάκια μας στο ψυγείο.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Βγάζουμε τα μπαλάκια μας από το ψυγείο, τα βουτάμε στην σοκολάτα και στην συνέχεια τα τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Τρουφάκια χωρίς ζάχαρη με μονο 3 υλικά

Πηγή: daddy-cool.gr

Μικροί σοκολατένιοι... μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα

Θέλετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα συμπληρώσει ιδανικά στο γεύμα σας, όπου μπορείτε να έχετε κεφτεδάκια με γάλα και μέλι, αντί για κιμά; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει πανεύκολα τρουφάκια με σοκολάτα… σκέτους μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας και, αν τη δοκιμάσουν οι δικοί σας άνθρωποι, δε θα σταματούν να σας τη ζητούν.

Υλικά

2 φλιτζάνια κουβερτούρα σε σταγόνες ή 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

τρούφα για το πασπάλισμα

τρουφάκια ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αναμειγνύετε το κακάο, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Κατεβάζετε απ' τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά για να πλάθεται (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο).
  • Πλάθετε μικρές μπαλίτσες, τις περνάτε από την τρούφα και τις βάζετε σε χάρτινες θήκες.
  • Διατηρούνται πάντα στο ψυγείο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share