Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Εύκολο γλυκό με κακάο και πτι μπερ - Έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Νόστιμη και εύκολη συνταγή!

17 Σεπτεμβρίου 2021 12:47
Εύκολο γλυκό με κακάο και πτι μπερ - Έτοιμο σε λιγότερο από 5 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κακάο! Έτοιμο σε λιγότερα από 5 λεπτά! Όσοι είστε λάτρεις της σοκολάτας και του μπισκοτόγλυκου φτιάξτε το αμέσως!

Διαφορετικά το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά!

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml ζαχαρουχο γάλακτος
  • Μπισκότα πτι μπερ
  • Γάλα
  • Μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου (αυτή που έχετε στο σπίτι, μπορεί να είναι τύπου
    κακάο)
  • Τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση ή ξηροί καρποί

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο ρίχνουμε την κρέμα γάλτος και με τις ράβδους του μίξερ θα χτυπήσσουμε την
κρέμα να αφρατέψει.

Μόλις αφρατέψει του προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι ή
σπάτουλα να πάρουμε μία κρέμα σαντιγί.

  • Τώρα αρχίζουμε να στήνουμε το κέικ

Σε μία φόρμα μακρόστενη του κέικ στο μέγεθος που θέλετε, πασπαλίζουμε στο κάτω μέρος με ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο ή σκόνη κακάου.

Θα την απλώσουμε σε όλο το δοχείο σαν να λιπαίνουμε.

  • Τώρα βυθίζουμε τα μπισκότα στο γάλα και βάζουμε ένα στρώμα μπισκότων στην φόρμα

Ρίχνουμε λίγο απο την κρέμα σαντιγύ πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε.

Αφήνω το πάχος των στρωμάτων στις προτιμήσεις σας, αλλά μου αρέσει το πάχος ενός
δακτύλου, το πολύ 1 cm.

Βάζουμε άλλο ένα στρώμα μπισκότων και άλλο ένα σαντιγί. Μέχρι να τελειώσει η κρέμα που θα είναι το τελευταίο στρώμα.

Αν θέλετε, τρίψτε λίγη σοκολάτα σε φλοίδες και βάλτε την από πάνω ως διακόσμηση και δώστε μια άλλη πινελιά γεύσης. Καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρετε στον καταψύκτη.

Περίπου μεταξύ μιας ώρας και δύο ωρών στον καταψύκτη, μπορείτε να πάρετε και να
απολαύσετε ένα καλό κομμάτι από αυτό το εύκολο γλυκό, αυτή την παγωμένη ή ημιπαγωμένη κρέμα.

Για να το διατηρήσετε εάν έχετε απομείνει, τοποθετήστε το ξανά στον καταψύκτη και πριν το
κόψετε, αφαιρέστε το περίπου 20 λεπτά πριν, ώστε να μπορείτε να το κόψετε.

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα. Κάθε κομμάτι έχει την έκπληξη της κολλώδους καρύδας ανάμεσα στα σκοτεινά στρώματα της σοκολάτας. Το όνειρο κάθε chocoholic που έγινε πραγματικότητα… Επίσης, δείτε μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 4 υλικά μόνο.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 150 γρ. [1 φλ.] αλεύρι
  • 2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση ινδικής καρύδας:

  • 225 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτί [395 ml] ζαχαρούχο γάλα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 100 βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με τις 2 κ.σ.βούτυρο τε ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16 x 26 εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
  4. Για τη γέμιση καρύδας: Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο ινδοκάρυδο και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε το βούτυρο, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία.
    Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  6. Στρώνετε τη κρέμα επικάλυψης πάνω από τη κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ. Κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share