Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Λαχταριστή κιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο

Νόστιμη αρωματική γέμιση!

16 Σεπτεμβρίου 2021 10:10
Λαχταριστή κιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τις αγαπημένες μας πίτες είναι με τον κιμά, η οποία είναι ιδανική για κυρίως γεύμα, σε ένα γιορτινό τραπέζι, ακόμα και να συνοδέψει τον πρωινό σου καφέ. Το μυστικό για πεντανόστιμη κιμαδόπιτα είναι η γέμιση που θα φτιάξεις.

Ο Τάσος Αντωνίου έδωσε συνταγή για πεντανόστιμη κιμαδόπιτα με απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση με αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι. Το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τυρόπιτα σε φόρμα!

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόσο απλά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 35 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Πλένουμε τα πράσα, τα χαράζουμε κατά μήκος και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι.

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε για 4 - 5 λεπτά στα υγρά που θα βγάλουν. Αν καθυστερήσουν να βγουν τα υγρά τους, ρίχνουμε εμείς 2 - 3 κουτ. σούπας νερό.

Οταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κάνει σβόλους (προσέχουμε γιατί μαγειρεύεται γρήγορα). Αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες για πολλούς, μιας και η πλούσια γεύση της καρμπονάρας μαγεύει όποιον τη δοκιμάσει. Ωστόσο, στην Ελλάδα και όχι μόνο, οι περισσότεροι τη μαγειρεύουν εντελώς λάθος. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή δείτε εδώ πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μωσαϊκό έτοιμο στο τσακ μπαμ.

Μάλιστα, πολλά εστιατόρια σερβίρουν μια άθλια εκδοχή της με τα μακαρόνια να κολυμπάνε σε κρέμα γάλακτος με συνοδεία μπέικον ή ακόμα και ζαμπόν κακής ποιότητας. Αυτό δεν είναι καρμπονάρα. Ο Antonio Carluccio θεωρείται "πατέρας" της ιταλικής κουζίνας στην Μεγάλη Βρετανία, έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία και παρουσιάσει για χρόνια πετυχημένες εκπομπές, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων στη χώρα.

Από τη κουζίνα του πέρασε και αναδείχθηκε και ο Jamie Oliver, για λογαριασμό του οποίου ο Carluccio γύρισε και το παρακάτω βίντεο στο οποίο παρουσιάζει την αυθεντική ιταλική συνταγή της καρμπονάρα.

Οι αυστηρές του οδηγίες είναι οι εξής:

  • Όχι λάδι στο βράσιμο των ζυμαρικών (και εννοείται δεν σπάμε ποτέ τα σπαγγέτι)
  • Απαγορεύεται ρητά κάθε χρήση κρέμας γάλακτος. Αυγά και παρμεζάνα συνθέτουν την κρεμώδη σάλτσα που προσθέτουμε στο τέλος.
  • Τα ζυμαρικά μαζί με το σωταρισμένο σε ελαιόλαδο γκουαντσάλε ή παντσέτα πρέπει να κρυώσουν ελαφρώς πριν ρίξουμε την κρέμα των αυγών καθώς διαφορετικά αυτά θα γίνουν σαν ομελέτα πάνω και ανάμεσα τους.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share