Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παγωτό Cheesecake με φράουλες και παγωτό με φιστικοβούτυρο

Διπλή απόλαυση

26 Ιουλίου 2021 21:52
Παγωτό Cheesecake με φράουλες και παγωτό με φιστικοβούτυρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε εκτός από μπάνια και παγωτά. Θα σας θυμίσουμε λοιπόν τις συνταγές που έδωσε πριν από λίγες μέρες στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Παράλληλα, δείτε την συνταγή για ένα σπιτικό παγωτό με τρία υλικά και 2+1 παραλλαγές γεύσεων.

Παγωτό Cheesecake με φράουλες

Υλικά:

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήσουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
  2. Με το μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν αρκετά καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
    Διαλέγουμε 10 φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
  4. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε επίσης τα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Αδειάζουμε το μισό παγωτό σε μία φόρμα του κέικ 30*11 αφόυ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή μεμβράνη και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό από πάνω και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες τουλάχιστον να παγώσει τελείως.

Παγωτό με φιστικοβούτυρο

Υλικά:

  • 380 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • σπόρους από 1 λοβό βανίλιας
  • 20 γρ. φιστίκια ψιλοκομμένα
  • 460 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ενα μπολ μεχρι να φτιαξουμε μια σταθερη σαντιγί.
  2. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια μας μαζί με την σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε το φιστικοβουτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα φιστίκια μας.
  5. Αφήνουμε το μπολ να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες, σκεπασμένο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share